Syysloma alkaa – lyseolaiset aikovat matkustaa, opiskella ja levätä

Viikon mittainen syysloma starttaa tänään. Mitä lyseolaiset tekevät syyslomalla? Mikäli sinun viikkosi aktiviteetit kaipaavat vielä lisäystä, tästä artikkelista voit löytää jotain vinkkiä.

Suurin osa kyselyyn vastanneista aikoo yllättäen levätä. Monien suunnitelmissa on purkaa koulustressiä ja tehdä asioita joita muulloin ei ehdi tekemään. Yli puolet aikovat opiskella lomallaan. Suunnitelmissa on myös matkustaa kotimaassa, kuten pääkaupunkiseudulla ja lapissa. Muutama henkilö löytää tiensä Suomen rajojen ulkopuolellekkin. Muita suosittuja lomanviettotapoja ovat pelaaminen, urheileminen ja kavereiden kanssa oleminen.

Kaikki kyselyyn vastanneista koki syysloman olevan tärkeä. Noin viidennes haluaisi että syysloma olisi pidempi ja joululoma täten lyhyempi. Enimmistö valitsisi mielummin lyhyemmän syysloman kuin että joululomaa lyhennettäisiin. Syysloman koettiin edistävän opiskelumotivaatiota. Hetken tauko opiskelurutiineista auttaa jaksamaan koulussa. Kyselyssä 85% kertoi syysloman auttavan.

 

Hyvää syyslomaa!

 

Jaa tämä artikkeli