Välillä opettajatkin ovat oppilaita…

…sillä torstaina ja perjantaina 16-17.11 Norssi ja Lyseo järjesti koulutusta opettajille Itä-Suomen yliopiston Savonlinnan kampuksella. IPeda ja ilopäivät ovat perinteisen mobiilioppimisen täydennyskoulutus perus- ja toisen asteen opettajille. Toiminnallisia pajoja päivien aikana oli yhteensä 50 ja osallistujia ympäri Suomea lähes 200.

Meillä mediaryhmäläisillä oli kunnia päästä seuraamaan tapahtumaa ja kouluttamaan myös itseämme iPeda&ilo-päivillä, sillä pääsimme olemaan somevelhoja. (=hoitamaan tapahtuman Facebook- ja Twitterkanavia)

Tapahtumassa oli esillä mm. Microsoft, SanomaPro ja Tabletkoulu. Pääpuhujina eli ”keynoteina” toimi Tabletkoulun perustaja Miikka Salavuo,  Olli Vallo, yksi Kokoa Agencyn perustajista, kasvatustieteiden professori Laura Hirsto sekä Ulla Engeström, joka on ensimmäisiä start up- alan naisjohtajia Suomessa. Engeström on niittänyt menestystä myös maailmalla kehittämällään interaktiivisella kuvateknologia Thinglink:llä.

Tabletkoulun edustajat Miikka Salavuo ja Virpi Loikkanen.

Yksi kiinnostavista pajoista oli Normaalikoulun Aleksi Komun vetämä ScratchED -paja jossa opeteltiin hyödyntämään ohjelmointia opetuksessa. Scratchilla voi esimerkiksi luoda itse tarinoita, pelejä,  tai tehdä erikoisia asioita musiikin kanssa. Ehkä lyskallakin nähdään tulevaisuudessa matikkapelejä tai fysiikankaavoihin liittyviä animaatioita, sillä opettajamme Ville Holopainen vietti torstai-iltansa ohjelmointipajaan tutustuen.

”Best friends forever” Ville Holopainen ja Hannu Soini

Opettajien kokemukset tapahtumasta vaihtelevat suuresti, koska osan mielestä oli hienoa, että tapahtuma oli koulupäivän aikana, jolloin oppituntien sisältöä ei tarvinnut murehtia. Osan mielestä taas tapahtuma olisi voinut olla vapaaehtoinen, sillä joillain opettajilla olisi ollut vain muutamat oppitunnit torstaina ja perjantaina ja vapaa-ajan käyttö tapahtumaan koettiin ikäväksi. Ajankohta koettiin hieman harmilliseksi myös sen vuoksi, että edellisen jakson arviointi ja juuri alkaneen jakson suunnittelu olivat kesken.                                                                                             Myös keynote- puhujat jakoivat mielipiteitä kahtia, joidenkin mielestä puhujat olivat erittän korkeatasoisia, kun taas muutamien mielestä he eivät olleet kiinnostavia. Suurin osa opettajista piti kuitenkin tapahtumaa hyödyllisenä ja olivat varsin tyytyväisiä. Yhdestä asiasta opettajat olivat täysin yksimielisiä: jokainen opettaja aikoo hyödyntää oppimaansa jollain tavalla opetuksessa!

Jaa tämä artikkeli