Studia-messut

Tämän vuoden Studia-messut järjestettiin 28-29.11 ja me Lyseon porukka lähdimme kohti Helsinkiä aikaisin tiistaiaamuna. Paikalla oli monipuolisesti sekä suomalaista että kansainvälistä ammattikorkeakoulujen, yliopistojen, kielimatkojen, puolustusvoimien sekä valmennuskurssien tarjontaa, lisäksi esiintyjiä ja paljon arvontoja.

Suosittelisin Studia-messuja ja eri oppilaitosten abipäiviä kaikille oppilaille, mutta etenkin heille jotka ovat epävarmoja tulevaisuuden suhteen. Tapahtumissa olevat esittelijät ovat paikalla juuri teitä varten, joten hyödyntäkää tilaisuudet ja pysähtykää oikeasti juttelemaan ja kuuntelemaan. Tyhmiä kysymyksiä ei ole.

Tärkeintä tapahtumissa on olla avoin ja rohkea, sillä silloin saa kaiken irti.

Jos alkaa ujostuttamaan tai ei oikein tiedä mitä kysyä, voi näitä peruskysymyksiä hyödyntää:   Mikä on parasta/huonointa alallasi? Millainen ihminen sopii tälle alalle? Mitä vaatimuksia alalle pääsyyn on ja millaiset pääsykokeet? Millaista opiskelu tällä alalla on, mitä tyypillinen koulupäivä sisältää? Millainen kaupunki X on opiskelijan silmin?

ps. Muistakaa käyttää myös hyödyksi OPO2-kurssin vieraat ja vierailut, jotka voit katsoa OnEdusta ja wilman tapahtumakutsuista.

Jaa tämä artikkeli