Joulukalenteri innosti kaikkia liikkumaan

Joulukuun ajan lyseon opiskelijoita ja opettajia liikutti koulun oma, melko liikunnallinen joulukalenteri. Kysymyksiin vastasi eräs liikuntatutoreistamme, Petra Laakso. Kuva: Ismo Falck

1. Miten lyseon oma joulukalenteri toimi? 

– Joulukalenterimme tapahtumiin saattoi osallistua yksilönä tai joukkueena. Aulan seinällä olevassa julisteessa näkyi, mitä koulupäivinä järjestimme sekä tapahtumapaikka (juhlasali tai liikuntasali). Joulukalenterin tapahtumiin voi osallistua tulemalla klo 11.55-12.10 (paitsi torstaina 9.45-9.55) välitunnilla julisteessa mainittuun paikkaan. Erilaisista kilpailuista jaettiin aina kolmelle parhaalla pisteet ja muissa ohjelmissa (esimerkiksi pallohieronta) jokainen sai pisteen läsnäolosta.

2. Ketkä ovat sitä olleet järjestämässä? Oliko taustalla jokin hanke?

– Joulukalenteria on ollut järjestämässä abiturientit Sonja Torpakko, Muusa Makkonen, Petra Nieminen, Emma Imponen ja Petra Laakso. Apua saimme tarvittaessa liikunnanope Hannulta. Joulukalenterin idea syntyi Kipis 18 -kurssin (liikuntatutor) kokouksessa, jossa ideoimme kouluumme erilaisia liikunnallisia tapahtumia edistämään koululaisten hyvinvointia sekä kehittämään kouluumme mukavia tapahtumia.

3. Miten kysytty ja suosittu joulukalenteri oli? 

– Joulukalenterissa oli innokkaasti porukkaa mukana jokaiselta luokka-asteelta, opettajat mukaan lukien.

4. Mihin se huipentui, kun ”viimeinen luukku” avattiin keskiviikkona?

– Joulukalenterimme huipentui keskiviikkona finaaliin, jossa ohjelmassa oli Just Dance Now -sovelluksella suoritettava tanssipeli. Puhelimiin ladattiin sovellus, joka rekisteröi tanssijan liikkeet ja screeniltä näkyi liikkeet, joita osallistujien piti toistaa. Lopuksi kruunasimme Lyseon Joulukalenteri 2017 voittajaksi Pallo-Urut ja palkinnoksi joukkue sai pokaalin.

5. Tuleeko tästä uusi, lyseon liikunnallinen perinne? 

– Oli mukava nähdä kuinka opiskelijat ja opettajat innostuivat ohjelmista joten olisihan se aivan mahtavaa jos tästä muotoutuisi koulumme oma perinne. Helppo tapahtuma kehittää!

Kysymykset esitti: Anu Partanen

Jaa tämä artikkeli