Bisneskurssit luovat pohjan kaupalliselle osaamiselle

Savonlinnan lyseo tarjoaa paljon erilaisia soveltavia kursseja. Voit täydentää opintojasi lukuisilla erilaisilla kursseilla ja väittäisin, että jokaiselle löytyy jotain tästä tarjonnasta. Tämän kevään uutuus on bisneskurssisarja, joka tarjoaa oppia esimerkiksi myyntiin ja markkinointiin.

Bisneskursseja on yhteensä neljä, ja ne on toteutettu yhteistyössä Taloudellisen tiedotustoimisto TAT:n kanssa. Kurssien tarkoituksena on parantaa opiskelijan kaupallista osaamista ja kykyä hahmottaa globaalia taloutta sekä potentiaaliasi saavuttaa bisnestaitojen huipputaso. Opinnot ovat suunniteltu tukemaan muita lukio-opintoja, jatko-opintoja ja työelämätaitoja.

Bisneskurssit suoritetaan osin kontaktiopetuksessa ja osin itsenäisesti. Yhdessä kurssissa kontaktiopetuskertoja on noin kymmenen, ja itsenäiselle opiskelulle tulisi varata noin yhden oppitunnin verran aikaa per viikko. Kurssit voi suorittaa missä tahansa järjestyksessä.

Ensimmäinen kurssi tarjoaa yleistä tietoa bisneksestä ja laajentaa osamista laajalti. ”Myynti, markkinointi ja kaupallistaminen -kurssi luo pohjan kaupalliselle osaamiselle ja globaalille liikesivistykselle. Kauppojen saaminen sekä asiakassuhteiden luominen toimivat kaiken liiketoiminnan perustana”, TAT kertoo.

Myynnin osalta kurssilla keskitytään myyntitekniikoihin sekä ratkaisumyyntiin, jolla tarkoitetaan asiakkaiden tarpeiden ratkaisemista samalla luottamusta vahvistaen. Kaupallistamisen osalta kurssilla opitaan brändin rakentamista. Markkinoinnissa kurssilla painotetaan digitaalista markkinointia.

Kurssitehtäviin on saatu oikean elämän esimerkkejä isoilta yrityksiltä, kuten Rähinä Recordsilta ja Lidliltä. Oppitunneilla järjestetään myös vierailuja, jollon työelämästä saadaan vierailijoita kertomaan käytännön asioista tarkemmin.

Loput kurssit syventävät osaamista tietyillä osa-alueilla, kuten globaalisesta taloudesta.

Savonlinnan lyseon lukiossa kursseja pitää Henna-Mari Pelvo.

 

Jaa tämä artikkeli