Esittelyssä uudet kurssit: Kipis 18 eli liikuntatutor

Savonlinnan lyseon lukiossa on ainutlaatuisia kursseja. Mukaan lukien Kipis- eli kilpaurheilulinjan kurssit, jotka tarjoavat urheiluun panostavalle opiskelijalle lukio-opintojen ohella mahdollisuuden harjoitella siten, että se tukee hänen kehitystään urheilijanpolulla. Nyt ei kuitenkaan puhuta mistä tahansa Kipis-kurssista. Nimittäin Kipis-18, joka kulkee paremmin nimellä Urheilijan polkuopinnot 2.

Kyseinen kurssi on erityinen monellakin tapaa. Kurssin voi saada suoritetuksi käymättä ollenkaan tunneilla! Nimittäin kurssin tavoitteena on saada tilaisuuksia, jossa voi soveltaa aiemmin opittuja tietoja ja taitoja käytännön työtehtävissä ja tilanteissa. Toisin sanoen, jos opiskelija ohjaa jotakin harrasteryhmää, voi hän suorittaa kurssin. Kurssin voi myös suorittaa, vaikka ei ohjaisikaan mitään. Nimittäin Liikkuva koulu -hankkeen myötä lyseoomme on ilmestynyt liikuntatuutoreita.

Savonlinnan lyseon liikuntatuutorit kevät 2018

Mutta keitä nämä liikuntatuutorit oikein ovat? Liikuntatuutorit ovat osa kyseistä kurssia. He ovat lyseomme oppilaita, jotka ovat kiinnostuneita edistämään Liikkuva koulu -hanketta. Liikuntatuutorit ovat käyneet kuuden tunnin kestoisen koulutuksen, joka järjestettiin koulussamme. Koulutuksessa pohdittiin, kuinka istumista saataisiin vähennettyä oma-aloitteisesti, ilman opettajan käskyä. Liikuntatuutorit ovat myös järjestäneet erilaisia liikunnallisia tapahtumia, esimerkiksi jouluna liikuntatuutorit olivat järjestäneet joulukalenterin, jossa oli erilaisia kilpailuja ja voittajajoukkue palkittiin. Tulevaisuudessa on ollut tarkoitus, että lukiossamme olisi liikuntapäiviä ja turnauksia eri urheilulajeista.

Liikuntatuutoreiden ensisijainen tarkoitus on liikuttaa Savonlinnan lyseon lukion oppilaita erilaisilla aktiviteeteilla. Tulevana syksynä on tarkoitus järjestää liikuntavälitunteja, eli välitunteja liikuntasalissa ja siellä oppilaat saavat pelata tai venytellä. Liikuntavälitunteja ohjaavat liikuntatuutorit, jotka voi erottaa oransseista ja keltaisista liikuntatuutor-huppareista.

Teksti ja kuvat: Markus Juuti (itsekin liikuntatutor)

Jaa tämä artikkeli