Hannu Soini reborn

Kävimme 3.10 tapaamassa vanhaa tuttuamme, Soinin Hannua, tälläkin kertaa haastattelutuokion merkeissä. Hannu Soini on hyvin mielenkiintoinen henkilö, joten otimme tähän haastatteluun eri näkökulman kuin edelliseen. Viimeksi haastattelimme Hannua opettajana, tällä kertaa rehtorina. Hannu Soini siis valittiin Savonlinnan Lyseon lukion rehtoriksi jouluun saakka, kun Lyseon toistaiseksi ainut olympiamitalisti, Ismo Falck, jäi virkavapaalle.

 

Ensimmäiseksi kysyimme Soinilta yleisiä kuulumisia ja sitä, että miltä tuntuu olla rehtori. Rehtorimme vastasi hyvin suomalaisittain: “Hyvin menee”. Jälkimmäinen kysymys olikin jo niin kinkkinen, ettei Hannu osannut siihen oikein vastata. Jonkunhan rehtorin työ on kuitenkin tehtävä, eikä Hannu olisi välttämättä paikkaa ottanut, jos olisi tiennyt.

 

Kun Soini aloitti syksyllä rehtorina, ei häntä näkynyt enää totuttuun tapaan käytävillä seurustelemassa jokaisen vastaantulevan oppilaan ja opettajan kanssa. Tästä johtuen meitä kiinnosti kovasti, mitä työtehtäviä rehtorin virkaan oikein kuuluu. Hannu valaisi meitä kertomalla, että rehtorin tehtäviin kuuluu kaikki roskapönttöjen tyhjennyksestä hallinnon kanssa neuvotteluun. Suuri osa rehtorin tekemästä työstä onkin tavallaan näkymätöntä työtä. Esimerkiksi, syksyllä havaittu ongelma langattomien verkkojen heikosta toimivuudesta, otettiin saman tien tiedon tultua rehtorin tiimin hoidettavaksi. Hannu käytti puhelintaan soittaakseen elintärkeitä puheluita, ja pian olikin suunnitelma koulun nettiyhteyksien ehostamiseksi. Rehtorimme kehui, että tuota pikaa meillä on Savonlinnan nopein internet-yhteys. Siitä saamme lähitulevaisuudessa ottaa kaikki selvää!

 

Vaikka tämä kaikki kuulostaakin hienolta, ei rehtorin työ ole pelkästään ruusuilla tanssimista ja edustamista. Soini kertoi, että rehtoriksi tultuaan hänen työpäivänsä pitenivät ja tehty työ tehdään usein piilossa. Omalla tavallaan työ on myös raskasta, mutta etuna on, että illat voi jättää vapaaksi eikä stressiäkään ole, ainakaan vielä.  Rehtorin virka on myös vienyt aikaa pois kipiksen luota. Eniten Hannua kuitenkin harmittaa se, ettei hän voi viettää oppilaiden kanssa aikaa enää samalla tavalla. Onneksi Hannun päivä kuitenkin parani, kun kaksi mallioppilasta saapuivat viettämään rakkaan rehtorimme kanssa laatuaikaa haastattelun merkeissä!

Kommelluksiakin on jo ehtinyt sattumaan tämän lyhyen, mutta tapahtumarikkaan rehtorin uran aikana. Onneksi ei kuitenkaan mitään kovin vakavaa. Esimerkiksi tänä aamuna Hannu oli ottanu sisänkenkänsä mukaan ja hetken tallusteltuaan hän alkoi ihmettelemään, miksi kengät tuntuivat niin oudoilta. Hannu oli ottanut eripariset kengät mukaan, niin kuin oheisesta kuvasta voidaan havaita.

 

Lopuksi vielä kysyimme Hannulta, että tietääkö hän mistä vihreät hymynaamat ovat ilmestyneet hallintoaulaan. Hannu oli aivan yhtä ihmeissään kuin mekin, nimittäin hymynaama oli ilmestynyt myös rehtorin kanslian valtavalle näytölle. Rehtorimme pyrkiikin tulevan lukukauden aikana ottaa selvää, kuka mahtaa olla näiden keskustelua herättävien hymynaamojen takana.

Jaa tämä artikkeli