Ylioppilaiden juhlaa 5.12.2018

Ylioppilaiden yhteiskuva otettiin lyseon omassa juhlasalissa. Lakitettavia oli peräti 39. 
Kuva: Jarmo Hyvönen

”Meillä on edessämme mahdollisuuksien taivas”

– yo Arttu Mäkelä puheessaan

Tänä syksynä uusia ylioppilaita oli ennätysmäärä syksyn kirjoittajissa, sillä peräti 39 päivälukion ja aikuislukion opiskelijaa sai valkolakin laittaa päähänsä.  Päivälukion ylioppilaita oli 31. Muistorikkaan ja hauskan puheen piti ylioppilas Arttu Mäkelä ja lauluesityksen ylioppilas Oskari Masalin. Lukion musiikkiesityksiä johti musiikinopettaja Perttu Hiltunen

Samassa juhlassa juhlittiin arvokkaasti 101. itsenäisyyspäivää, puhumassa oli Savonlinnan sotaveteraanien puheenjohtaja Jaakko Lindell. Hän kertoi omin sanoin vuoden kunniaveteraanista Aatos Kiiskistä, joka ei päässyt terveydellisistä syistä juhlaan mukaan. Veteraanien vuotuinen viestikapula siirtyi abeilta kakkosvuoden opiskelijoille.

Juhlan jälkeen lyseo siirtyi pienelle neljän päivän tauolle, sillä perjantai 7.12. oli kaikilla vapaapäivä. 

Jaa tämä artikkeli