Opintomatka Oxfordissa 3-10.5.14

Lauantai
Lauantaiaamuna lyseon ympäristössä oli havaittavissa positiivista kutkutusta ja pientä jännitystä alkavasta matkasta. Bussiin lastautui 24 opiskelijaa, sekä valvojamme Tuija Anttila ja Riitta Liukko. Saavuimme lentokentälle hyvissä ajoin ja valmistauduimme pian lähtevään lentoon lähettelemällä vielä viimeiset viestit perheillemme ja ystävillemme, sekä nauttien Starbucksin antimista. Lento sujui ongelmitta ja laskeuduimme Heathrow:lle aikataulumme mukaisesti. Lentokentältä päästyämme eteen avautui aivan toisenlainen maailma ja paljon uutta nähtävää. 

Sunnuntai

Heti sunnuntaina suuntasimme kauan odotettuun Lontooseen. Matka meni mukavasti bussissa, upean vihreitä maisemia katsellen. Kävimme katsomassa yhdessä Buckingham palacen vahdinvaihdon, jonka jälkeen jalkauduimme pienissä ryhmissä ihailemaan suurkaupunkia ja sen aarteita. Kaunista joenvartta kävellessä aika kului kuin siivillä ja matkan varrelta löytyi muun muassa Big Ben, London Eye, useita puhelinkoppeja ja paljon punaisia busseja. Myös Oxford Street löytyi ja matkaan tarttui jos jonkinlaisia vaatteita ja matkamuistoja.

Maanantai
Maanantaina aloitimme ahkeran opiskelun. Koulurakennuksenamme toimi juutalainen synagoga kauniissa ympäristössä, lyhyen bussimatkan päässä Abingdonista, jossa asuimme. Opiskelimme kolme tuntia päivässä mukavien paikallisten opettajiemme kanssa. Koulun jälkeen oli vuorossa Townwalk Oxfordin keskustassa. Saimme myös tehtävän, jossa meidän täytyi haastatella kadulla kymmentä ihmistä ja kysellä esimerkiksi heidän tietämystään Suomesta. Ihmiset olivat todella ystävällisiä ja helpostilähestyttäviä ja kaupunki mitä kaunein täynnä collegeja ja muita upeita, vanhoja rakennuksia. 

Tiistai

Tiistaina koulupäivän jälkeen ohjelmassa oli Ashmolean Museum, josta löytyi paljon erilaista nähtävää. 
 

Keskiviikko
Keskiviikkona kävimme ehkä koko matkan odotetuimmassa kohteessa, nimittäin Christ Church collegessa, joka tunnetaan parhaiten yhtenä Harry Potter -elokuvien kuvauspaikoista. Pääsimme kurkistamaan collegeen mukavan seniorioppaamme kanssa ja näimme niin upean ruokasalin kuin valtavat sisäpihat ja puutarhat kauniine istutuksineen.
 
 

 
 

 


Torstai

Torstain oli alunperin tarkoitus olla shoppailupäivä, mutta kaikki tarpeellinen ja ehkä hieman tarpeetonkin oli jo ostettu, joten shoppailu näytteli vain hyvin pientä roolia päivässä. Kävimme katsomassa Oxford Castlen ja vietimme aikaa kaupungilla sadekuuroista huolimatta.

Perjantai

Perjantaille ei enää ollut varsinaista ohjelmaa suunniteltuna. Koulun jälkeen kiertelimme vielä viimeisen kerran hyvästelemässä jo rakkaaksi muodostuneen kaupungin. Iltakin kului vauhdilla matkalaukkuja pakaten ja painorajoituksia tarkkaillen. 

 
Abingdonin keskusta


Launtaina palasimme takaisin Suomeen. Lento lähti tunnin myöhässä liukkaan kiitoradan vuoksi ja noustessa oli paljon turbulenssia, mikä ei tehnyt siitä erityisen miellyttävää. Pääsimme kuitenkin kaikki ehjin nahoin perille ja bussissa kaikki jo suorastaan tihkuivat innosta tietäessään pääsevänsä viikon takaisten läksyvuoriensa kimppuun.
Kuvat: Maarit Mielikäinen
Teksti: Ronja-Ramona Moilanen

Jaa tämä artikkeli