Kirjailijailta Savonlinna-salissa 3.11

Savonlinnasali täyttyi kirjallisuuden ystävistä.

Tiistaina järjestettiin nyt jo ”edesmenneen” kirjakauppa Knut Possen perinteeksi muotoutunut kirjailijailta kymmenettä kertaa. Tapahtuma oli kaupungin lukiolaisille maksuton. Tänä vuonna iltaan osallistui kahdeksan kirjailijaa ja miltei täys salillinen savonlinnalaisia kirjallisuuden ystäviä. Iltaan osallistuivat kirjailijat: Katja Kettu, Kari Hotakainen, Pekka Hiltunen, Aki Ollikainen, Outi Pakkanen, Jari Järvelä, Antti Tuomainen ja Sofi Oksanen. Ilta koostui kirjailijoiden haastatteluista, jotka käsittelivät lähinnä heidän uusimpia teoksiaan. Haastatteluihin kuului ripaus komediaa ja myyntipuheita, jotka pitivät tunnelman rentona – olivat käsiteltävät kirjat sitten itsessään hauskoja tai eivät.

Illassa esintyi myös tapahtuman päätteeksi taidelukion kuoro sekä väliaikaa ennen kaksi entistä taidelukiolaista Viivimaria Saarenkylä ja Joakim Berghäll. Tapahtuman järjesti nyt viimeistä kertaa Knut Possen kirjakauppias, jonka toimesta illan päätteeksi ilmoitettiin illan siirtymistä ensi vuonna Suomalaisen Kirjakaupan järjestämäksi. Ilta sai hieman haiken päätöksen, kun Knut Possen työntekijät kiittelivät porukkaansa ja kaupan kävijöitä yhteisistä vuosista ja neuvoivat jatkamaan kirjojen ostoa Savonlinnasta nyt Suomalaisen Kirjakaupan hyllyiltä.

Kuva ja teksti: Joonas Manninen

Jaa tämä artikkeli