Tehtävät ja projektit etäopiskelussa

Vaikka Suomen kouluissa siirryttiinkin etäopetukseen, opiskelu jatkuu kotona samaan malliin. Käy lukemassa mediaryhmän blogista aikaisemmat, niin opiskelijan kuin opettajankin näkökulmasta kirjoitetut, artikkelit siitä, miten etäopiskelu onnistuu ja on vaikuttanut työskentelyyn. Pääset siirtymään artikkeleihin seuraavista linkeistä:

Etäopiskelussa tehtävien ja projektien painotus oman osaamisen näyttämisessä varmasti lisääntyy, vaikka oppituntien pitäminen esimerkiksi Discord-palvelun ja kokeiden pitäminen eri sähköisten alustojen kautta onnistuukin. Jollekin voi kuitenkin herätä kysymys siitä, millaisia töitä lukion etäopiskelussa tehdään ja kuinka projektien tekeminen oikein onnistuu?

Niin opiskelijoiden kuin opettajienkin onneksi sähköistä opiskelua on harjoiteltu Lyseon arjessa jo sen verran, että tehtävien ja projektien tekeminen ja jakaminen sähköisesti onnistuu näppärästi. Google Drive, Dropbox, sähköposti, Wilma… jakamiskanavia on monia. Monessa oppiaineessa on lisäksi normaalistikin käytössä Studeon sähköinen oppimateriaali, jolloin etätyöskentely ei juurikaan poikkea perusarjesta. Kielten opiskelussa suositaan lisäksi usein SanomaPron sähköistä oppimisalustaa, niin kokeiden kuin kirjoitelmienkin teossa. Projektien, palautettavien tehtävien ja kokeiden lisäksi etäopiskelussa opiskellaan edelleen normaalisti myös paperisten kirjojen avulla.

Lisäksi sähköinen Discord-palvelu mahdollistaa esimerkiksi puheyhteyden opiskelijoiden ja opettajien välillä niin, että projektit voi suullisesti esitellä yhteyden välityksellä opettajalla ja muille kurssin opiskelijoille. Näin toimittiin muun muassa UE02-kurssilla. Alla olevasta linkistä pääset tutustumaan kyseisen kurssin uskonnon työhöni, joka on artikkelin muodossa ja jonka aiheena on Latinalaisen Amerikan uskonnollisuus.

https://savonlinnanlyseo.fi/wp-content/uploads/Latinalaisen-Amerikan-uskonnollisuus.pdf

Tsemppiä, terveyttä ja kaikkea hyvää kaikille!

Jaa tämä artikkeli