Etäopetuksen opettelua

Myös opettajat olivat keskiviikkona uuden edessä, kun Lyseolla siirryttiin etäopetukseen. Koululla oli aavemainen tunnelma käytävien ja luokkatilojen kaikuessa tyhjyyttään. Ylioppilaskirjoitukset työllistivät opettajia vielä tämän viikon ajan, mutta samaan aikaan ideoitiin ja testattiin toimivia käytäntöjä opetuksen järjestämiseksi.

Tällä hetkellä monella opettajalla on kokeilussa Discord-sovellus, jolla on helppo sekä viestitellä että jakaa ääntä ja kuvaa. Niko veti keskiviikon oppitunnillaan myös taukojumpan etänä Discordin kautta.

Eri oppiaineiden etäopetuksessa toimivat varmasti erilaiset käytännöt, ja onneksi opiskelijoilta tulee myös ideoita ja palautetta tunneista. Kokeilemalla oppii, ja vähitellen laitteiden välityksellä tapahtuva opetus ja opiskelu tulee tutummaksi. Lyseon blogissa raportoidaan lisää etäopetuksen sujumisesta tulevina viikkoina.

Teksti ja kuvat: Katriina Karhu

Jaa tämä artikkeli