Ukraina-päivä koulullamme

Ukraina-päivä koulullamme

 

Koulullamme oli 14.3.2023 ukrainalaisten oppilaidemme järjestämä Ukraina-päivä pääaulassa. Siellä oli tarjolla mm. ukrainalaisia perinneherkkuja, ja kuuneltavana musiikkia. Mikä olisikaan ollut parempi tapa tutustua ukrainalaiseen kulttuuriin koulullamme. Lisäksi ala-aulassa on ukrainalaisten opiskelijoiden tekemä Ukrainan kartta, jossa on esittelyt heidän kotikaupungeistaan.

Valokuva: Suvi Salmenkivi

Artjom Antoniuk esitteli tarjolla olleita ruokia, kääretorttumaiset leivokset olivat maustettu unikonsiemenillä, eräät toiset leivonnaiset oli tehty kaalista. Tarjolla oli myös sokeritaikinaleivoksia, sekä erilaisia karkkeja. Unikkoleivokset olivat erityisesti Hannu Soinin mieleen.

Valokuva: Oleksandra Hryhorieva

Artjom kertoo Suomessa olevan hienon luonnon, mutta suomalaiset ovat sulkeutuneita kaikkialla muualla paitsi saunassa. Ukrainassa on melkein samanlainen kesä kuin Suomessa, mutta suomalainen talvi on kylmempi. Artjomin lempiruokaa tarjolla olleista oli unikonsiemen leivokset. Minulle kerrottiin myös, että silava ja borssi keitto ovat ukrainalaisia perinneruokia.

teksti: Juhani Vainikainen 14.3.2023 Savonlinna

Jaa tämä artikkeli