Syksyn alku Lyseolla

Äidinkielen ykkösjakson opiskelijoiden ajatuksia lukion aloittamisesta:

”Lukiota on nyt kulunut aivan kuin huomaamatta jo yli kuukausi! Ja tähän mennessä ei valitettavaa, eli hyvin menee!

Lukio vastaan peruskoulu? Valtsen ainakin tällä hetkellä lukion. Täällä on paljon vapaampaa ja sääntöjen osalta rennompaa kuin peruskoulussa ja vielä ei ole ollut niin hirveän vaikeaa minkään oppiaineen suhteen.

Tänne on kiva tulla aamuisin kun tietää mitä päivältä voi odottaa ja nyt kun koulurakennuskin on alun hämmennyksen jälkeen selkeytynyt niin tietää, minne on seuraavaksi menossa.

Kaiken kaikkiaan on ollut todella kivaa oppia uutta ja tutustua uusiin ihmisiin, odotan innolla että mitä kakkosjakso tuo tullessaan.”

”Lukioon tuleminen tuntui jännittävältä, koska kyseessä oli aivan uusi paikka sekä paljon uusia ihmisiä.

Peruskoulusta lukio eroaa siten, että esimerkiksi peruskoulussa joutui olemaan koko päivän koulun alueen sisäpuolella ja jos meni alueen ulkopuolelle opettajalta tuli sanomista. Mutta lukiossa voi lähteä alueen ulkopuolelle ilman, että opettajalta tulee sanomista. Lukiossa tulee olemaan enemmän opiskelua kuin peruskoulussa ja asiat käydään nopeampaan tahtiin läpi. Lukiossa on kivaa se, että näkee kaverita. Kun taas tylsää on Kemian opiskelu.

Lukion tilat ovat mukavat mielestäni.”

”Lukiossa kivaa on kun on pidemmät ruokatauot ja pidempiä välitunteja ja ärsyttävää/ hankalaa on se kun mennään oppitunneilla tosi nopeasti asioissa enkä oikein joissain oppiaineissa pysy mukana. Koulun tilat ovat mukavat kun on mm. säkkituoleja ja patjoja yms muita kivoja paikkoja joissa voi opiskella ja viettää aikaa.”

”Lukioon oli ihan kivaa tulla, koska kaipasin vaihtelua. Lukion opiskelutahti on paljon nopeampaa, mutta muuten täällä on vapaampaa. Vapaus on kivaa mutta aika monet tunnit on tosi tylsiä.”

”Lukioon siirtyminen on ollut iso muutos, mutta alkuunpääsemisen jälkeen yllättävän helppoa. Tuntien pituus ei enää tunnu pitkältä, eikä työmäärä ole ollut hurja ainakaan vielä. Aluksi luokkiin löytäminen oli haastavaa ja sekavaa, koulu tuntui sokkeloiselta. Nyt kuitenkin koulu on jo tuttu ja apua saa jos ei luokkaan löydä, niin opettajilta kuin muilta oppilaillta. Menemme positiivisella mielellä kohti tulevia jaksoja. ”

 

Fysiikan tunnilla on harjoiteltu mm. aineen tiheyden määrittämistä.

Kuva: Niko Holopainen

 

Jaa tämä artikkeli