Kouluavustajien projektit kouluarjessa

Kuvaaja: Mika Rissanen

Kouluavustajat Nelli ja Moona ovat viime aikoina työstäneet liikunnanopettaja Mikan pyynnöstä pesäpalloon liittyvää projektia. Koulun pesäpallon syöttölautaset saivat uuden ilmeen, kun kouluavustajat maalasivat niihin kesäisiä kuvioita.

Nelli aloitti maalaamalla laudat kokonaan valkoisiksi, kunnes Mika sai hyvän uuden idean; lautojen toiselle puolelle voisi piirtää ja maalata erilaisia kuvia. Kun liikuntatunnilla laudat käännettäisiin, kuvat piristäisivät oppilaita. Nelli ja Moona maalasivat lautojen toiselle puolelle hauskoja kesäisiä kuvia, johon inspiraatiota ja työvälineitä he saivat kuviksenopettaja Titalta. Kouluavustajat kävivät kuvataiteen luokassa työstämässä projektia aina, kun heillä oli vapaata aikaa käytettävissä. He kertovat, että laudoista tuli odotettua hienommat ja ne ylittivät Mikan odotukset.

Kouluavustajien mielestä projekti oli mielenkiintoinen ja siinä parasta oli sen erilaisuus ja luovuus. Nelli kertoo, että oli kiva päästä kouluavustajien muista tehtävistä irti ja tehdä jotain luovaa ja vapaata. “Olihan se erilaista meidän muihin töihin verrattuna, kun pääsi tekemään jotain uutta.” Moona lisää. Heidän mielestään oli mukavaa vaihtelua päästä irti tavallisista askareista ja tehdä välillä jotain erikoisempaa. Muutoin kouluavustajat valvovat kokeita, tuuraavat opettajia, tulostavat monisteita sekä tekevät kaikkea muuta, mitä opettajat keksivät. Heidän mielestään työssä on parasta sen vaihtelevuus ja mahdollisuus tavata uusia ja erilaisia ihmisiä.

Nelli ja Moona kertovat myös heidän tulevista projekteistaan esimerkiksi lukion 140-vuotisjuhlaan liittyen. Siellä heidän tehtäviään ovat muun muassa opettajien vanhojen kuvien etsiminen ja palkintojen vieminen vitriineihin. He pääsevät sukeltamaan Lyseon lukion historiaan ja osallistumaan Lyseon suuren juhlapäivän toteuttamiseen.

Kiitos Nelli ja Moona haastattelusta ja onnea tulevaisuuden projekteihin!

Jaa tämä artikkeli

Kommentointi on suljettu, mutta paluuviitteet ja päivitysilmoitukset ovat avoinna.