Kunnallisvaalipaneeli 2012

Suomen Lukiolaisten Liitto oli maanantaina 15.10. järjestämässä Lyseon sekä Taidelukion oppilaille kunnallisvaalipaneelia yhteistyössä koulujen kanssa. Itse vaalipäivähän on jo niinkin lähellä kuin 28. päivä kuluvaa kuuta ja tapahtuma toikin varmasti kunnallista päätöksentekoa lähemmäs Savonlinnan lukiolaisia ja saattoipa jopa innostaa muutaman äänestysikäisenkin lisää vaaliuurnille.

Suomen Lukiolaisten Liiton Kaakkois-Suomen piirihallituksen puheenjohtaja Emmi Paajanen toivotti yleisön tervetulleeksi, minkä jälkeen SLL:n hallituksen varapuheenjohtaja Kristian Kyllönen lausui muutaman sanan liiton puolesta ja kertoi näkemyksiään äänestämisen sekä vaikuttamisen hyvistä puolista.

Vaalipanelisteina paikalla olivat:

Mikko Sairanen, Kokoomus
Sonja Tirkkonen-Condit, Vasemmistoliitto
Pekka Nousiainen, Keskusta
Milla Lehiö, Vihreät
Kimmo Jaatila, Kristillisdemokraatit
Ilkka Rahikainen, Perussuomalaiset
Marjo Turunen, Sosiaalidemokraatit

SLL:n Kaakkois-Suomen piirin edustajilla oli valmiina iso pino kysymyksiä ja ehdokkailla oli aikaa vastata niihin minuutin verran vuorotellen. Aikaa pohtimiseen ei siis jäänyt paljoakaan ja se oli käytettävä tehokkaasti.

Paneelissa käsiteltiin tulevan kuntaliitoksen tiimoilta muun muassa nykyistä kouluverkkoa, terveydenhuoltoa ja julkista liikennettä sekä niiden uudistuksia ja mahdollisia leikkauksia. Nuorille läheisistä aiheista esille otettiin toisen asteen oppilaitosten yhteistyö, syrjäytymisen ehkäiseminen, äänestysikäraja, Savonlinnasta puuttuva nuorten valtuusto sekä Savonlinnan imagon nostaminen opiskelukaupunkina.

Ehdokkaat olivat pitkälti samoilla linjoilla esiinnostetuista aiheista, mutta talouskysymykset jakoivat mielipiteitä. Selkeitä kannanottoja jäätiin kaipaamaan!

Lopuksi oli yleisön vuoro esittää kysymyksiä, mutta aikaa riitti valitettavasti vain kahden kysymyksen pohtimiselle, vaikka kysyttävää olisikin vielä riittänyt.

Jaa tämä artikkeli