Opiskelutekniikan oppitunti

Savonlinnan lyseon lukiolla järjestettiin 10.-11.10 opiskelutekniikan oppitunti, jota oli vetämässä Mia Göcer Valmennuskeskuksesta. Hän oli kakkoselle ja abeille vanha tuttu viime vuodesta.
Monet aiheesta, joita Göcer käsitteli kakkosten oppitunneilla, olivat kertausta viime vuodesta. Erilaiset muisti- ja muistiinpanotekniikat tuli kerrattua.
Uusia asioita oli esimerkiksi lukusuunnitelman teko ja ajankäytön hallinta. Göcer esitteli ajankäytön hallinnan eri ihmismuodot.
Hän puhui myös tavoitteen asettamisesta, joka on erityisen tärkeää oppimisen kannalta. Se helpottaa ajankäytön suunnittelua.
Göcer teetätti kakkosilla kaksi testiä, joista toinen liittyi lukumuistiin ja toinen kuulomuistiin. Ne, jotka oikeasti tekivät testin kunnolla, saivat paljon tietoa omasta muististaan, erityisesti siitä, kuinka palautamme asioita säilömuististamme.
Viimeisenä asiana Göcer painotti, että jokaisen pitää tajuta se, että tieto on sama kaikille, mutta opintomenestys johtuu siitä, miten tiedon ottaa vastaan ja käsittelee.

Teksti Veera Mikkonen

Jaa tämä artikkeli