Syksyn ylioppilasjuhlatSavonlinna lyseon lukiolla lakittettiin 5.12.2013 enemmän uusia ylioppilaita kuin minään aikaisempana syksynä. Valkolakin sai painaa päähänsä jopa parisenkymmentä nuorta, mihin vaikutti osaltaan Savonlinnan toisen asteen oppilaitosten yhteistyö; monet uusista ylioppilaista olivat suorittaneet opintoja myös Savonlinnan ammattikoulussa ja kirjoittivat siksi ylioppilaiksi kolmessa ja puolessa vuodessa.


Veikko Laukkanen
Marja Hynninen
Ylioppilasjuhla oli samalla Lyseon itsenäisyyspäivän juhla. Veteraani Veikko Laukkasen juhlapuhetta ei haitannut, vaikka puhe olikin jäänyt ”isomman takin taskuun”. Hän kertoi syksyn ylioppilaille sedästään, joka oli kirjoittanut ylioppilaaksi lukiostamme vuonna 1915, ja painotti isänmaan rakennuksen merkitystä. Seurakunnan tervehdyksen toi rovasti Marja Hynninen. 

Ylioppilas todistukset jakoi Savonlinnan lyseon lukion rehtori Ismo Falck (vas.)

Apuna lakituksessa toimivat apulaisrehtori Pia Riekkinen ja oppilaanohjaaja Liisa Sopanen
Syksyn 2013 ylioppilaat ennen ja jälkeen lakituksen
Emilia Karvinen

Ylioppilaan puheen piti Emilia Karvinen. Hän lainasi puheessaan Albert Einsteinia, joka on sanonut: ”On kaksi tapaa elää: joko niin, että mikään ei ole ihmeellistä, tai niin, että kaikki on ihmeellistä.” Karvinen kertoi yrittäneensä elää jälkimmäisellä tavalla, mutta huomautti sen olevan lukioelämän keskellä välillä hyvin vaikeaa.

Kuvat ja teksti: Katri Nousiainen
Jaa tämä artikkeli