Henna Salliselle SM-kaksoismestaruus

Toista vuotta lyseossa opiskeleva Henna Sallinen voitti SM-kultaa naisten 17v sarjassa niin kiekonheitossa kuin kuulantyönnössäkin. Sallinen on 184 cm pitkä yleisurheilija, joka kilpailee Savonlinnan Riennon riveissä. Yleisurheilun 16-17 -vuotiaiden SM-kilpailut käytiin  Kalajoella 21-23.8.

Kiekon voittoon Sallinen ylsi tuloksella 40,76, josta hän on itsekin hieman hämmästynyt: ”En uskonut voittavani mestaruutta tuolla tuloksella, mutta näköjään se riitti”, Sallinen toteaa haastatellessamme häntä.

Kuulantyönnössä voittokaari taas kantoi 16,08 metriä, mikä on kova tulos jopa kansainvälisellä tasolla. Sallisen mielestä parempikin tulos olisi kuitenkin ollut mahdollinen, mutta on tietenkin tyytyväinen voitoon ja tulokseensa. Hänen kauden paras heittonsa on huimat 16,17 metriä, joka on samalla 2000-luvun 17v naisten kovin tulos.

Näin kovat tulokset eivät tietenkään tule aivan helpolla, vaan Sallinen on harrastanut yleisurheilua jo 5-vuotiaasta lähtien ja hän erikoistui nimenomaan kuulantyöntöön vasta muutama vuosi sitten. Harjoittelutahti on kova ja Sallinen onkin lyseon kilpaurheilulinjalla, joka auttaa häntä harjoitusten mahduttamisessa opintojen sekaan.

”Harjoituskertoja mahtuu viikkoon 10-12, joten kipis hyödyttää paljonkin treenien ajoittamisessa”, Sallinen kertoo. Valmentajana hänellä toimii oma äiti, Heli Sallinen.

Sallinen opiskelee lyseolla sekä pitkää matematiikkaa että fysiikkaa ja kemiaa. Tulevaisuuden urahaaveena olisikin lääkikseen pääsy. Urheilu-uralla seuraavaksi tähtäimessä ovat 19-vuotiaiden MM-kisat ensi kesänä ja 19-vuotiaiden EM-kisat vuonna 2017.

Kysyimme lopuksi, mikä on parasta Lyseolla opiskelussa?
-Parasta lyseolla on ruokailu ja kahvitauot. Kahvilassa tulee vietettyä melkein joka välitunti, Sallinen naurahtaa. -Opettajat ovat myös kannustavia ja mukavia.

Teksti: Tapio Loikkanen ja Toni Mikkonen
Kuva: Matti Peltoniemi https://savonlinnanlyseo.fi/wp-content/uploads/henna_sallinen-2.jpg

Jaa tämä artikkeli