Lyskan juhlasalissa tapahtuu

Suomen lukiolaisten liiton kouluvierailu

Suomen lukiolaisten liiton vuosittaisen vierailun esiintyjänä oli Lovisa Hirvonen, joka on Lyskalta kirjoittanut ja muistetaan myös mediaryhmän jäsenenä. Lovisa toimii Lukiolaisten liiton Kaakkois-Suomen piirin piirihallituksen puheenjohtajana. Hienoa, Lovisa!

Jääkärien muistolaatan paljastusjuhla

Lauantaina 29.8. koululla vietettiin jääkärien muistolaatan paljastusjuhlaa. Jääkärit olivat nuoria suomalaisia miehiä, jotka lähtivät salaa Saksaan sotilaskoulutukseen ennen Suomen itsenäistymistä ja joista monilla oli sittemmin tärkeä rooli itsenäisen Suomen armeijassa. Savonlinnan Lyseosta jääkärijoukkohin lähti 14 lukiolaista, joiden nimet ovat nyt muistolaatassa juhlasalin seinällä. Juhlaohjelmaan kuului mm. prikaatinkenraali Asko Kilpisen puhe. Lyseon nykyisiä opiskelijoita edustivat tyylikkäästi airueina Annika Kokki ja Mohamed Mahmoud sekä oppilaskunnan hallituksen jäsenet Anni Herttuainen ja Oskari Arpinen.

Kuvat: Virpi Loikkanen

Jaa tämä artikkeli