Retkeilykurssin viikonloppuretki Tervastuvalle

Linnanvirrassa seikkailua

Lyseon perinteinen retkeilykurssi järjestettiin jälleen 28.-29.8. Olimme mukana kurssilla ensimmäistä kertaa (muttei viimeistä), sillä se on tarkoitettu toisen ja kolmannen vuoden opiskelijoille. Kurssi suoritetaan siis yön yli tehtävänä retkenä, jonka kohteena oli tällä kertaa Olavin retkeilijöiden Tervastupa Aholahdessa. Aikaisempina vuosina on esimerkiksi soudettu kirkkoveneellä saareen yöpymään ja nukuttu yötä Lyseon sisäpihalla. Tällä kertaa kirkkovenesoutu oli järjestetty erikseen ja soudimmekin Savonlinnan ympäri torstai-iltana. Keli oli onneksi hyvä ja kirkkovenesoutu oli monelle aivan uutta, vaikka asumme Savonlinnassa keskellä Saimaata.

Purjehdusta kaatosateessa ja hyvässä tuulessa

Tänä vuonna saimme retkeilykurssin käyttöön myöskin uuden kulkuvälineen, nimittäin partiolippukunta Savon Saukkojen uuden purjeveneen, jolla osa kurssilaisista (mukaanlukien rehtorimme) purjehti Tervastuvan rantaan napakassa tuulessa. Loput kävelivät Aholahdesta Tervastuvalle noin 10 km matkan. Valitettavasti kelit eivät oikein suosineet meitä ja perjantaina matkaan lähdettäessä satoikin kaatamalla ja fiilikset eivät olleet kovin korkealla. Perille päästessä olimme kaikki litimärkiä, mutta onneksi tavaroita saatiin kuivattua makkaranpaiston lomassa ja viimeistään saunan ja syönnin jälkeen kaikilla alkoi olla mukavampaa kelinkin kirkastuessa.

Tonin maittava aamupala

Lauantaiaamuna kokkailimme aamupalat, keräsimme tavarat ja suurin osa meistä lähti kävellen kohti Vuohimäen leirikeskusta. Veneeseen tuli uudet matkustajat, joiden kanssa lähdimme takaisin kohti Laitaatsalmea. Keli oli täydellinen purjehtimiselle: tuuli oli myötäinen ja vauhtia saatiin hyvin osittain aurinkoisessa kelissä. Matka taittui sekä kävellen että veneellä nopeammin ja mukavammin kuin perjantaina ja monelle jäikin varmasti hyvä mieli retkestä alun sateesta huolimatta.

Me aiomme osallistua kurssille ensi vuonnakin, jos kurssi siis vain järjestetään. Siksi kannattaakin valita kurssi tämän vuoden esivalinnoissa. Myöskin ensi vuonna vene on käytössä jos vain kiinnostuneita kurssille tulijoita riittää. Suosittelemme lämpimästi!!

Tässä hieman kuvia retkeltä:

Ryhmäpotretti
Aamusarastus

Päivällisen kokkailua

Aamiaiseksi lihiksiä ja makkaraa

Purjeveneen reittiä ja yleiskarttaa
Teksti: Tapio Loikkanen ja Toni Mikkonen
Kuvat: Ismo Falck ja Hannu Soini
Jaa tämä artikkeli