Innokampuksen tartu ideaan- kilpailu

Innokampuksen tartu ideaan- kilpailun tarkoituksena on antaa lukio- ja ammattikouluopiskelijoille mahdollisuus oppia innovatiivisuutta sekä yrittäjyyttä tekemällä ideakilpailussa omia oivalluksia ja keksintöjä sekä saattaa nuoria ja yrityksiä yhteen. Kilpailuun osallistuu noin 60 lukiota ja muutama ammattikoulu. Lyseolta kilpailussa on mukana seitsemän  2-3 hengen joukkuetta. Joukkueiden tehtävänä oli keksiä Akavalle eli työmarkkinakeskusjärjestölle ideoita aiheesta ”unelmiesi digitaalinen koulu”. Ensimmäisenä täytyi  keksiä tiimille nimi ja suunnitella lyhyt noin 3 minuutin pitchaus eli nopea ja ytimekäs myyntipuhe, jossa esitellään idean tärkeimmät pääkohdat.

Noora Helisten (vas.) ja Eva Susi (oik.) selostivat kilpailijoille säännöt ja kilpailun idean.                                    

Joukkueiden keksittyä hyvät ideat ja suunniteltua pitchaukset heidän esityksensä videoitiin ja arvioitiin mm. kekseliäisyyden, innovatiivisuuden, kehityskelpoisuuden ja esiintymisen perusteella. Joukkueet saivat esiintyä kahdesti, ensimmäisen kerran jälkeen he saivat tuomari Noora Helisteniltä kehittämisohjeita ja erilaisia apukysymyksiä.

Joukkueet innokkaana suunnittelemassa pitchauksia

Joukkueet keksivät erittäin paljon hyviä ideoita. Monilla oli ajatus jonkinlaisesta nettisivusta tai ”virtuaalisesta työtilasta” joissa yhdistyisivät kaikki tarvittavat palvelut esim. Wilma, kirjoitusohjelmat ja oppikirjat, myös pulpettiin upotettava tabletti tai näyttö olivat erittäin hyvin keksittyjä ideoita. Oppilaat esittelivät myös hologrammiopetusta, oppimispelejä, tutustumiskäyntejä yrityksiin ja Skype-puheluita ulkomaille kielten oppimisen apuna.

Sanni Pietarinen( kesk.) Rasmus Myllys (vas.) ja Petra Nieminen (oik.) pitämässä myyntipuhettaan.

Useimpien joukkueiden  mielestä aihe ”unelmiesi digitaalinen koulu” oli ensin hankala, mutta sitten ideoita alkoikin tulvimaan, kun jaksoi keskittyä ja lopputuloksena syntyi erittäin hyviä esityksiä ja mahtavia luovia uudistusideoita koulumaailmaan.
Tuomarit katsovat esitykset läpi, ja pisteyttävät ne, sekä päättävät alueellisen ideakarsintojen jatkoonpääsijät. Jatkoon pääsevät joukkueet esittävät pitchauksensa finaalissa Helsingissä keväällä. Finaalissa on jaossa palkintoja yli 10 000€ arvosta, voittajajoukkueen koulu saa myös innolukio/-amis-tittelin, joka on koululle rahanarvoinen status.

Pidetään peukalot pystyssä että Lyseon joukkueet menestyisivät kilpailussa!

Teksti ja kuvat. Mari Luukkanen & Linda Muhonen

Jaa tämä artikkeli