Vinkkejä opintoihin Studia-messuilta!

Helsingin messukeskuksessa järjestettävät Studia-messut ovat Suomen suurin nuorten opiskelu-ja uratapahtuma. Tänä vuonna messuilla vieraili noin 15 000 lukiolaista. Väenpaljous tosiaankin näkyi ja tuntui!

Tänä vuonna koulultamme ei järjestetty bussikuljetusta messuille, mutta lähdimme silti sinne opomme kannustamana omatoimisesti. Ja kannatti lähteä! Saimme paljon vinkkejä luennoilta mm. pääsykokeisiin valmistautumisesta ja välivuoden viettämisestä ulkomailla. Keskustelimme myös eri kaupunkien yliopistopisteillä ja jututimme opiskelijoita. Paikalla oli paljon myös ammattikorkeakoulujen esittelijöitä. Kaikille oli siellä jotakin, ja vaikka ei löytänyt oman alansa opiskelijaa, niin pystyi silti mennä jututtamaan esimerkiksi haluamansa kaupungin jotain toista opiskelijaa. Näin sai tietoa, minkälaista yleensäkin opiskelu kyseisessä kaupungissa on.

Vinkkejä studiaan lähtijöille

  • Katso ohjelma etukäteen Studia-messujen sivuilta ja päätä, mitkä luennot haluat kuunnella.
  • Mieti valmiiksi kysymyksiä opiskelijoille ja opintopaikkojen esittelijöille.
  • Mene rohkeasti juttelemaan esittelijöille! Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua eri opiskelupaikkoihin
  • Jos et tiedä vielä yhtään minne haluat hakea, lähde messuille avoimin mielin ja käy juttelemassa mahdollisimman monessa sinua kiinnostavassa pisteissä.
Teksti ja kuvat: Maarit Mielikäinen
Jaa tämä artikkeli