Lyseon joulun avauksessa loistavaa ohjelmaa!

Perjantaina 11.12 vietimme taas perinteistä lyseon joulunavausta, jonka ohjelman aloitti tietenkin Lucia-kulkue, jossa kynttilöitä kantoivat ensimmäisen vuosiasteen tytöt. Kulkue meni perinteisellä kaavalla, Lucian puhe ja kynttilöiden sytytykset sekä loppuun laulettiin Sankta Luciaa.

Lucia-kulkue poistumassa Sankta Lucian säestyksellä

Lauluyhtye vetämässä ”Pukki tietää”

Lucia-kulkueen poistuttua siirryttiin oppilaiden suunnittelemiin esityksiin, kun Henna Laitinen lauloi kauniin version kappaleesta ”Mökit nukkuu lumiset”. Tämän jälkeen ääneen pääsi Konsta Tarnanen, joka lausui Jossain kai on joulu- runon, jonka jälkeen kuultiin vielä lyseon lauluyhtyeen esittämänä ”Pukki tietää” joululaulu (monille uusi tuttavuus).

Ehkä juhlan hienoimman esityksen tarjosivat kuitenkin Hannun cheerleaderit, jotka olivat valmistelleet huikean ja todellakin perinteistä poikkeavan esityksen! Meno oli niin vauhdikasta että kamerakaan ei meinannut pysyä perässä, joten hypyistä ei yrityksestä huolimatta saatu kunnon kuvia.

Peten versio ”Joulumaasta”

Vähintään yhtä viihdyttävää ohjelmaa löytyi myöskin oppilaskunnalta, sillä he järjestivät opettajien välisen biisikärpäs-kilpailun, johon osaa ottivat Anu, Pete, Jane ja rehtorimme Ismo. Voiton vei tällä kertaa Jane muihin verrattuna vahvalla esityksellä (på svenska). Kilpailua seuratessa tuli ainakin todettua, että opettajat eivät osaa joululauluja kovin kummoisesti. Ja vielä moittivat että oppilaat eivät osaa laulaa!

Pukki ujosteli kameraa

Oppilaskunnan toiseen kilpailuun saapui vierailevaksi tähdeksi kaikille tuttu kaveri, Joulupukki, joka heitteli tietenkin namusia kilteille lapsukaisille.
Joulu-Aliaksessa kisaamaan pääsivät lyseon ykkösistä Miika Makkonen ja Rasmus Myllys, sekä Oskari Masalin ja Arttu Mäkelä. Tiukka sananselitys päättyi tasapeliin, joka ratkaistiin tietenkin kivi-paperi-sakset-erällä Rasmuksen ja Miikan hyväksi. Palkintona he pääsivät pukin polvelle kuvattavaksi ja saivat suklaata kotiinviemiseksi.

Tämän vuoden juhla oli kaikinpuolin onnistunut, mitä nyt pukki hieman seikkaili omiaan.

Iloiset voittajat Rasmus ja Miika

Teksti ja kuvat: Tapio Loikkanen ja Toni Mikkonen
Jaa tämä artikkeli