Flash mob ruokalassa

Savonlinnan lyseon lukiolla on ollut täysin tavallinen päivä. Opiskelijat ja opettajat valuvat ruokalaan syömään, ja nauttivat lounaastaan normaaleissa merkeissä, kunnes yhtäkkiä ilmoille kajahtaa Nikke Ankaran ”En tiiä sun nimee”, ja yksi opiskelijoista nousee tuolilleen seisomaan. Pian musiikki vaihtuu, ja ruokalassa soi Beyoncèn Single ladies. Sillä sekunnilla tuoleilleen nousee neljä muutakin opiskelijaa, ja ruokailijat katselevat ihmeissään toisiaan, kun tämä porukka tanssii ympäri ruokalaa pari minuuttia. Kun kappale loppuu, saa opiskelijaporukka raikuvat aplodit yleisöltään. 
Hetken ajan ruokailijat luulevat tempauksen olevan jo ohi , mutta huomaavat pian olevansa väärässä, kun keskellä ruokalaa alkaa samaisen porukan suunnittelema opettajia parodioiva sketsi. Sketsissä opiskelijat luovat tilanteen, jossa koulumme opettajat keskustelevat keskenään, ja mukana on tietenkin paljon heiltä kuultuja lausahduksia. Esimerkiksi Anna-Leena toteaa, että istuminen tappaa, ja Virpi kopsuttelee paikalle äänekkäästi korkokengissään. Yleisö viihtyy ja nauraa, ja lähtee lopulta sketsiin mukaankin. Kun sketsikin on ohi, kävelee porukka ruokalan ovesta ulos ja huutaa mennessään: ”Tämän teille tarjosi äikkä seiska!”
Kyseessä oli siis Anita Hietalahden ohjaaman ÄI7-kurssin yhteistyöprojekti, jossa kurssin osallistujat esiintyivät yllättäen lähes koko koulun edessä, eli vetivät flash mobin. Pienestä jännityksestä huolimatta kaikki sujui kuten pitikin, ja esiintyjät olivat jälkeenpäin helpottuneita onnistuneesta tempauksesta. Kaikki kova työ ja suunnittelu eivät menneet hukkaan. Positiivisia kommentteja kuultiinkin pitkin päivää: ”Mahtavaa, lisää tällaista!” kehui eräs koulumme opiskelija flash mobin jälkeen.
Teksti ja kuvat: Linda Muhonen
Jaa tämä artikkeli