Nuorisovaltuuston esittely

Savonlinnan nuorisovaltuuston tehtävänä on vaikuttaa kaupungissamme nuoria koskeviin asioihin jotka liittyvät opiskeluun ja vapaa-ajan viettoon. Nuorisovaltuustossa on jäseniä kaikista Savonlinnan yläkouluista, sekä toisen asteen oppilaitoksista. Saimme haastateltavaksi Lyseon lukion edustajat Mari Luukkasen ja Oskari Masalinin. Luukkaselle nyt pian alkava kausi on jo toinen ja Masalinille ensimmäinen.

Luukkanen aloitti nuorisovaltuusto uransa Mertalan koulussa, joten toiminta on jo tuttua hänelle. ”Nuorisovaltuuston hommasta kiinnostuin, kun ystäväni suositteli lähteä mukaan. Myös isäni on mukana  polittikassa, joten myös se herätti kiinnostusta alkaa vaikuttamaan asioihin.” Masalin puolestaan kertoo saaneensa kipinän Nuorisovaltuustoa kohtaan äidinkielen opettajalta Anu Partaselta. ”Mielenkiintoani nosti entisestään edellisten jäsenten pitämä esittelypuhe salissa viime syksynä.”

Uudet jäsemenne kuvailivat hieman Nuorisovaltuuston toimintaa:
-Yksi kausi kestää 2,5 vuotta, eli meidän tapauksessamme abivuoden loppuun.
-Teemme yhteistyötä Kupunginvaltuuston kanssa ja tarpeen tullen osallistumme     Kaupunginvaltuuston istuntoihin.
-Puheenjohtajanamme toimii Savonlinnan Taidelukiolta Valtteri Raikisto.
-meillä on oma kokous kerran kuussa.
-Viimeisimpänä projektinamme on ollut yrittää saada ilmaisia bussi kyytejä peruskouluikäisille.

Odotukset tulevalle kaudelle ovat yksimieliset: vaikuttaa savonlinnalaisnuorten vapaa-ajanvietto mahdollisuuksiin sekä nuorten yleiseen hyvinvointiin.

Teksit ja kuva: Toni Mikkonen ja Tapio Loikkanen

Jaa tämä artikkeli