Lyseolaiset Cambridgessä 9.-14.5

Jo perinteeksi muodostunut keväinen Lyseon Englannin opintomatka kohdistui tänä vuonna Cambridgen yliopistokaupunkiin, jonne lähdettiin 26 ensimmäisen ja toisen vuoden opiskelijan voimalla, joista jopa neljä oli mediaryhmäläisiä. Matka oli todellakin englannin opintomatka, sillä se sisälsi päivittäin 3h opetusta kielikoulussa sekä asumisen englantilaisessa perheessä.

Lähdimme siis maanantaina kohti Helsinkiä, josta lensimme Finnairilla Lontooseen Heathrown kentälle. Lontoosta on noin 80km matka Cambridgeen, joka on ns. ”pieni” opiskelijakaupunki, vain noin 140 000 asukasta, joista noin neljännes on opiskelijoita. Kaupungissa on yhteensä 36 yliopistoa, joista kuuluisimmat ovat Trinity-, Kings- ja Queenscollege. Cambridge on yksi vanhimmista Britannian yliopistokaupungeista, toinen yhtä vanha ja arvostettu on Oxfordin yliopisto.

Emme rupea kertomaan yksityiskohtaista kuvausta matkasta, sillä saimme liikkua aikalailla vapaasti reissun aikana, joten jokainen huiteli missä itseä huvitti. Yhteisiä osuuksia matkalla olivat koulutunnit ja erilaiset retket ja vierailut, joita opettajamme Tuija ja Maija johtivat. Yhdessä kävimme vierailemassa Fitzwilliamin museossa, Elyn kylässä (Englannin Kerimäki) ja tietenkin Lontoossa. Näiden retkien perusteella voisimme suositella Maijalle uranvaihdosta matkaoppaaksi, menestys olisi taattu!

Opintomatkana reissu oli todella onnistunut, sillä kielikoulun opetus oli todella tehokasta ja jokainen joutui altistumaan englannille enemmän kuin muuten koko kouluvuoden aikana. Myös erilaisesta kulttuurista taisi suurimmalla osalla jäädä edes jotain päähän.

Suosittelemme ensivuoden matkaa kaikille opiskelijoille, jotka haluavat sopivan irtioton koulutyöstä ja haluavat parantaa kielipäätään, sekä tutustua uuteen kulttuuriin. Hauskanpitoa matkalta ei tule
puuttumaan!

Tässä matkan kuvasaldoa:
Ryhmäpotrettia Elyssä
Se kuuluisa Buckinghamin vahdinvaihto 

Lontoon ainoa moderni kohta, Piccadilly circus

Perinteinen brittiläinen teetupa Elyssä, Maijan ja Tuijan suosikkikohde

Elyn katedraali

Cam-joki, Kings College taustallaCambridge lautalta katsottuna
Wanhan ajan karkkikauppa
Teksti ja kuvat: Toni Mikkonen ja Tapio Loikkanen
Jaa tämä artikkeli