Rehtorin kyselytunnilla käytiin 1. jakson palautetta läpi

 

Torstaina 3. marraskuuta piti rehtori Ismo Falck koulussamme kolme kyselytuntia, jokaiselle vuosiasteelle omansa. Niitä on tarkoitus pitää yksi syys-ja kevätlukukaudella.  Olimme itse seuraamassa abeille tarkoitettua kyselytuntia.


Alkuun Ismo esitteli koulumme uuden opon Saran. Sara kertoi itsestään vähän, muun muassa sen, että on työskennellyt aikaisemmin Sulkavan yläasteella ja lukiossa.

Näiden kyselytuntien ideana on se, että koulussa on meille kaikille yhteisiä asioita, joista saa tietoa tätä kautta. Ismo sanoikin, että kaikenhan pitää olla perusteltavissa, joten nämä ovat oiva tilaisuus kysyä. Hän esitteli meille nyt tässä syksyllä pidettyjen palautekyselyjen tulokset.

Koeviikottomuus oli aiheuttanut päänvaivaa monelle. Rehtori sanoikin, että koeviikottomuuden tarkoituksena olisi juuri nimenomaan se, että opiskelua pilkottaisiin paloihin, ja opiskeltaisiin oppimista, eikä niinkään testaamista varten, sillä tähän oppimistyyliin koeviikko ei juurikaan auta. Oppiminen tuo tulokset, kun niitä tarvitaan, esimerkiksi ylioppilaskokeessa.
Lukiossa testaamisen kulttuuri on kuitenkin vahva. Kaikkea ei kuitenkaan tarvitsisi testata, jotkut asiat voitaisiin vaan jättää itseopiskelun varaan, jotta opiskeltaisiin juuri nimenomaan itseä varten. Uusia muutoksia, jotka koskevat juuri nimenomaan meitä abeja, on se, että keväällä kaikista aineista pidetään prelit. Siinä saa harjoitella vähän, mitä oikea yo-koe sitten on.

Loppuun rehtori halusikin sanoa, että palautetta saa sanoa, ja näitä asioita käsitellään muun muassa opettajienkokouksissa. Kakkoset olivat antaneet jopa kipakkaakin palautetta, mikä on aina kehityksen kannalta hyvä. Palautteen avulla saadaan kehitystä aikaan!

 

Teksti ja kuva: Saara Kylliäinen ja Tiia Oinonen

Jaa tämä artikkeli