Kuopiossa Abipäivillä

Varhain maanantai-aamuna koululta lähti liikkeelle kaksi bussia suuntanaan Kuopio ja Abipäivät. Kummatkin bussit olivat täynnä Itä-Suomen yliopistosta ja Savonian ammattikorkeakoulusta kiinnostuneita opiskelijoita, jotka olivat hakemassa suuntaa tulevaisuuteen tai matkalla tutustumaan tulevaan opinahjoon.

Kuopiossa opiskelijoilla oli mahdollisuus tutustua Itä-Suomen yliopiston ja Savonian ammattikorkeakoulun opiskelutarjontaan, sekä osallistumaan kampuksilla monille erilaisille luennoille ja esittelykierroksille. Savonialla oli mm. mahdollisuus päästä  matkailu- ja ravitsemis- ja terveysalan tutustumiskierroksille sekä liiketalouden-, tekniikan- ja sosiaalialan sekä monien muiden alojen luennoille.
Ravintotieteen ainejärjestö. Kuva retikkary Instagramista

Itä-suomen yliopistolla pidettiin myös useiden alojen luentoja. Aulatilassa oli myös alojen ja ainejärjestöjen pisteitä joissa sai käydä kyselemässä pääsykokeista, opiskelusta, juhlista tai mistä vain mieltä askarruttavasta. Ainejärjestöjen edustajat myös jakoivat omia esitteitään kiinnostuneille.

Useat mukana olleet opiskelijat sanoivat, että reissu oli erittäin antoisa, sillä siellä oli mahdollisuus saada paljon uutta tietoa jatko-opintomahdollisuuksista. Siitäkin tykättiin että tapahtuma oli Savonian ja yliopiston yhteinen, jolloin halutessaan pääsi käymään molempien luonnoilla. Monet sanoivat lähtevänsä mielellään uudestaankin ja kehoittivat ehdottomasti kaikkia lähtemään mukaan jos vastaavia tapahtumia tulee.

Biolääketieteen esite

Kuopiossa vierailleita muistuteltiin Studia-messuista, jotka järjestetään tuttuun tapaan Helsingin messukeskuksessa 29.-30.11. Messut järjestetään jo 24. kertaa yhteistyössä Suomen Lukiolaisten Liiton kanssa, ja ne ovat mainio mahdollisuus päästä tutustumaan eri aloihin, kouluihin ja ammatteihin.

Teksti ja kuvat: Mari Luukkanen ja Linda Muhonen

Jaa tämä artikkeli