Suur-Savon Osuuspankki tukee lukio-opintoja

Viime perjantaina pääsin mukaan seuraamaan tilaisuutta, jossa lukiomme lehtori Harri Riikilä vastaanotti Suur-Savon Osuuspankin 500 euron lahjoituksen. Rahat eivät kuitenkaan päätyneet Harrin taskuun, vaan menivät ehdottoman tärkeään kohteeseen. Tänä vuonna nimittäin on käynyt erityisen vahvasti ilmi, että joillain opiskelijoilla on rahavaikeuksia, ja sen takia usealla ei ole omaa tietokonetta joka on nykyään tärkeä osa lukio-opintoja sekä myöhemmin myös sähköisiä ylioppilaskirjoituksia. Asia on monille kiusallinen, mutta siitä pitäisi silti puhua avoimesti. Vähävaraisuus on toivottavasti vain hetkellinen ongelma, eikä jää joukkoomme pysyväksi ilmiöksi. Lukiomme ei kuitenkaan jäänyt vain ihmettelemään tilannetta, vaan ryhtyi tuumasta toimeen. 
Entinen opinto-ohjaajamme Seija Auravuo on ollut hankkeessa olennainen osapuoli, sillä hän on auttanut löytämään mahdollisia lahjoittajia sekä heidän yhteystietojaan. Suur-Savon Osuuspankin Savonlinnan konttori ja monet muut paikalliset järjestöt ovat kukin avokätisesti lahjoittaneet noin 500 euroa koulun uusia tietokoneita varten. Tietokoneet eivät kuitenkaan mene ATK-luokan täytteeksi, vaan pääsevät opiskelijoiden aktiiviseen käyttöön. Koko hankkeen ideana siis on, että mikäli omaan koneeseen ei ole varaa, voi lukiolta lainata tietokonetta kursseille, ja käyttää samaista konetta vielä ylioppilaskirjoituksissakin. Uudet koneet saattavat saapua koulullemme jo tämän vuoden puolella. 

Suur-Savon Osuuspankki tukee mielellään lähialueita ja sen asukkaita.

Teksti ja kuva: Linda Muhonen

Jaa tämä artikkeli