Kestävyysjuoksua ja lentopalloa; Reetta Jorosen ja Simo Suppolan haastattelu

Periksiantamattomuus ja iloinen mieli, nämä kaksi urheilijalle tärkeää ominaisuutta näkyvät vahvasti kahden lyseolaisen urheilijan, Reetta Jorosen ja Simo Suppolan, tekemisessä. Kävimme torstaina 4.5 haastattelemassa kyseisiä atleetteja.

Simo suorittamassa vaativaa lentopallo-temppua

Simon laji on lentopallo. Simon kiinnostus lajia kohtaan alkoi kolmannella luokalla, kun hänen liikunnanopettajansa suositteli hänelle kyseistä lajia. Simo lähti rohkeana poikana kokeilemaan lajia, eikä tämän jälkeen ole katunut hetkeäkään päätöstään.  

Simoa kiehtoo lajin vauhdikkaat tilanteet, ja se samalla motivoi pelaamaan lajin mukavan luonteen lisäksi. Simon vahvuus lentopalloilijana on iloinen mieli pelatessa sekä joukkuekavereiden kannustaminen. Heikkouksista kysyttäessä, Simo vastasi nöyrään sävyyn, että kaikessa voisi olla parempi. Näinhän sen tulisikin olla; aina pitää pyrkiä kehittymään jokaisella osa-alueella. Epäonnistumiset Simo prosessoi mielessään ja pyrkii unohtamaan ne mahdollisimman pian, jotta ne eivät häiritsisi seuraavaa suoritusta.
Simon suurin saavutus lentopalloilijana on sm-pronssimitali, joka tuli voitettua Itä-Suomen alueen joukkueen kanssa. Kun kysyimme mitä tavoitteita Simolla on tulevaisuudelle, hän nojasi taakse sohvalla ja vastasi, ettei tavoitteita ole mutta tulevaisuus näyttää mitä tuleman pitää.

Reetta ylittämässä aitaa
Silllä välin kun Simo pomputtelee lentopalloa, on Reetta juoksemassa. Reetan laji on siis kestävyysjuoksu. Kiinnostus juoksua kohtaan lähti siitä, kun Reetta lähti ystävänsä Etin innoittamana kokeilemaan yleisurheilua yleisurheilukouluun. Oli hyvä päätös lähteä kokeilemaan, sillä tulosta on tullut. Sen todistaa lukuisat sm-mitalit ja finaalipaikka Kalevan kisoissa, sekä voitto maaottelussa viime syksynä, kun Reetta edusti Suomea. Maaotteluvoitto oli Reetan mukaan myös hänen uransa huippuhetki!
Reetan tavoitteena on päästä juoksemaan vielä joku päivä olympialaisissa. Tavoitteeseen pääsyyn auttaa varmasti Reetan vahva motivaatio ja halu olla paras. Reetan vahvuus urheilijana on periksiantamattomuus, joka on varmastikin loistava ominaisuus kestävyysjuokussa lajin luonteen takia. Reetan heikkous taas on se, ettei hän aina malta juosta tarpeeksi hiljaa. Kuulostaa hiukan hullunkuriselta, onhan lajin tarkoitus kuitenkin juosta nopeimmin maaliin. Epäonnistumisiakin tulee kuitenkin vastaan. Niitä Reetta käsittelee pitkillä lenkeillä, jolloin pystyy raivoamaan oikein kunnolla.

Loppuun kysyimme kaksikolta vielä muutaman haastavamman kysymyksen. Kysyimme muunmoassa, mitä mieltä atleetit ovat urheilukio-statuksen hankkimisesta Savonlinna  Lyseon Lukioon. Molemmat olivat sitä mieltä, että se olisi hyvä asia. Kouluun ei menisi niin paljoa aikaa ja voisi keskittyä enemmän harjoitteluun.
Viimeiseksi kysyimme vielä elämän suurimman kysymyksen: Mikä on elämän tarkoitus? Tähän Simo kerkesi vastaamaan, että elämän tarkoitus on pitää hauskaa ja nauttia joka ikisestä päivästä. “Juurikin näin.” kuului myöntävä vastaus Reetan suustaSimo ja Reetta haastattelun uuvuttamina
Simo ja Reetta leikkimässä


Jaa tämä artikkeli