Mediaryhmän kevätretki

Miro ja Veikka haastateltavina

Tiistaina 23.5 mediaryhmä pääsi vierailemaan Yleisradion toimistolla Savonlinnassa. Vierailulla pääsimme tutustumaan toimittajan työhön ja työprosessiin, jota jutun kirjoittaminen vaatii. Saimme mm. tietää, että suuri osa kuvista otetaan älypuhelimilla! Enää ei tarvitse kantaa suuria kamerareppuja mukana, ellei oteta videota televisioon. Yksi toimittaja on kykenevä tekemään jutun radioon, nettiin, someen ja jopa televisioon. Vierailu avarsi hyvin media-alan haasteista ja mahdollisuuksista. Oli myös mielenkiintoista saada selville, miten kaikki radion ja TV:n takana tapahtuu.

Salakuva Ylen tiloista

Vierailun lopussa kaksi onnekasta mediaryhmäläistä pääsi vielä radiohaastatteluun. Nämä kaksi onnenpekkaa olivat Miro ja Veikka. Haastattelussa tiedusteltiin nuorten uutistenlukuinnosta sekä tavoista, joilla nämä nuoret herrasmiehet löytävät uutisensa. Haastatteluun osallistuminen oli molempien poikien mielestä mielenkiintoinen kokemus.

Vierailun päätyttyä koko ryhmä suuntasi Lippa-kioskille nauttimaan koulun kustantamia jäätelöitä. Jäätelöt olivat oikein maukkaita, olivathan ne ilmaisia. Kevätretki oli suurmenestys, eikä kulunutta lukukautta olisi paremmin voimut saada päätökseen.

Asiaan uppoutuneiden mediaryhmäläisten selkiä
Iloisia naamoja täynnä jäätelöä!
Jaa tämä artikkeli