Oxfordissa toukokuussa

Lyskalaiset Oxfordissa

Tämän vuoden Englannin opintomatkakohteena oli opiskelijakaupunki Oxford. Oxford on noin 154 000 asukkaan kaupunki ja siellä sijaitsee maailman vanhin yliopisto. Matkan aikana opiskelimme englantia, tutustuimme Oxfordin nähtävyyksiin ja tietysti pidimme hauskaa.

Varhaisena lauantaiaamuna suuntasi Kososen bussi kohti Helsinki-Vantaan lentokenttää. Kyydissä oli 13 Lyskan ja Taikkarin oppilasta sekä Tuija- ja Jaana-opet. Helsingistä lensimme Lontoon Heathrowin lentokentälle. Sieltä matka jatkui bussilla Oxfordin laidalla olevaan pieneen Abingdonin kylään, ja siellä maijoituimme isäntäperheisiimme. Heti seuraavana aamuna suuntasimmekin Lontooseen, missä saimme seikkailla omia polkujamme. Lontoo-päivä meni meillä ja muillakin opiskelijoilla shoppaillessa ja nähtävyyksiä katsellessa.

Seuraavana päivänä alkoikin opiskelu, mitä jatkui koko loppuviikon eli opiskelimme englantia joka aamu kolme tuntia englantilaisen opettajan johdolla. Oppituntien jälkeen menimme aina katsomaan omien opettajien johdolla jotakin nähtävyyttä. Näitä nähtävyyksiä, joihin tutustuimme, olivat: Ashmolean Museum, Pitt Rivers Museum ja Christ Church College. Tämän jälkeen meillä oli aina loppupäivä vapaata aikaa tehdä mitä halusimme. Jotkut tutustuivat muihin Oxfordin nähtävyyksiin, jotkut shoppailivat ja jotkut nauttivat piknikillä Thames-joen varrella.

Matka oli todella onnistunut ja varsinainen kielikylpy, sillä englantia joutui/pääsi käyttämään isäntäperheen kanssa, koska muuta kieltä ei ollut. Myöskin englannin tunneilla käytettiin pelkästään englantia, mikä teki oppimisesta tehokasta. Englantia tuli käytettyä matkalla niin paljon, että Suomeen palatessa piti miettiä, miten sitä suomea puhuttiinkaan. Matkalla opittiin myös englantilaista kulttuuria. Jos tällaista matkaa vielä järjestetään, suosittelen jokaista, joka on kiinnostunut matkailusta ja haluaa oppia englantia, osallistumaan matkalle.

Teksti: Eero Kautonen
Kuva: Tuija Anttila

Jaa tämä artikkeli