Haastattelu: Oskari Masalin & Petra Laakso

Haastattelin oppilaskunnan puheenjohtajaa Oskari Masalinia ja sihteeriä Petra Laaksoa. He ovat tällähetkellä lukion toisella luokalla, mutta ovat tunteneet toisensa ala-asteelta saakka. Yleisurheilija Petra ja laulua harrastava Oskari ovat varmasti monille tuttuja näkyjä  käytävillä ja koulun juhlissa.
*haastateltujen pyynnöstä kuva joka tuo ilmi heidän hulluttelevat luonteet

1.Mikä sai teidät hakemaan oppilaskuntaan ja miten päädyitte sihteerin ja puheenjohtajan tehtäviin?

O: Hain opiskelijakuntaan, koska olen ala-asteesta asti halunnut,ja milloinkaan aikaisemmin en ole päässyt. Ajattelin sit jos viimeisellä kerralla onnistuis. Ja tietenkin kaikki tuollainen järjestäminen ja vaikuttaminen oli osa syytä. Päädyin puheenjohtajaksi melkeinpä tuosta noin vaan. Olin miettinyt sitä paljon ja halusin sitä ja lopulta aloin uskomaan et oon just oikea tyyppi siihen hommaan. Kun tuli kokous, jossa tehtävät jaettiin uudelle hallitukselle, myös vanhan hallituksen jäsenet oli sitä mieltä että sopisin tehtävään

P:Itse hain oppilaskuntaan, kun olen ollut kyseisessä hommassa jo aikaisemminkin. Ala-asteella oli intoa päästä tällaiseen hommaan, missä on mahdollisuus vaikuttaa ja silloin pääsin jo alusta alkaen alakouluni oppilaskuntaan ja parhaimmillaan pääsin toimimaan puheenjohtajanakin. Lukiossa halukkuutta oppilaskuntaan oli vielä enemmän, kun täällä on huomattavasti suuremmat mahdollisuudet vaikuttaa kun. esim ala-asteella. Aluksi olin lukiossakin kiinnostunut puheenjohtajan paikasta, mutta aloin miettimään mikä itselleni sopisi parhaiten ja sihteerin homma tuntui kaikkein oikeimmalta. Tehtiin sitten äänestys ja pääsin tähän hommaan.

2. Mikä on ollut parasta oppilaskunnassa toimimisessa, entä vaikeinta?

O: Parasta on ollut tietenkin tapahtumien järjestäminen ja se, että on saanu tuoda vähän omaa mukaan juttuun! Vaikeinta on ehkä ajankäyttö, mutta ehkä siinäkin ollaan kehitytty ryhmänä

P:Parasta on ollut omasta mielestä kivojen tapahtumien järjestäminen  oppilaille että muillekin sekä kokouksissa vaikuttaminen. Yksi kohokohdista on ollut myös kun itse kilpaurheilijana pääsin pitämään puheen urheilulukion puolesta, jossa kerroin oppilaskunnan näkemyksestä sekä omasta näkökulmasta urheilijana. Vaikeimpana pidän samaa asiaa kun Oskari, eli ajankäyttö.

3.Minkälaisia suunnitelmia oppilaskunnalla on vielä tälle lukukaudelle?

O: Meillä on vielä School´s out- tapahtuma tulossa pian ja siitä onkin tiedotettu jo wilmassa. Osallistutaan hallituksen kanssa myös kevät- ja yo-juhlien valmisteluihin. Kirjasto- hankkeeseen osallistutaan, jossa kirjasto ja opiskelijakunnan hallituksen huone yhdistetään. Seuraavassa kokouksessa mietitään myös Siisti Biitsi- kampanjaan osallistumista.

P: Siinä ne kaikki tulikin. Muistakaa lukea wilmasta School´s out tiedote!

4.Mistä haaveilette tulevaisuudessa?

O: Haaveena tällä hetkellä olisi tietenkin Idolssissa pärjääminen, mutta oikeustieteellinen olis se miun juttu lukion jälkeen.

P: Haaveena olisi tulevaisuudessa saada täältä onnellisena lakki päähän ja siitä tähtäimessä lähteä jatko-opintoihin farmasian-, ravitsemustieteen- tai liikuntatieteen alalle.

5.Onko mitään vinkkejä tuleville lukiolaisille? Entä uudelle oppilaskunnalle ensi vuonna?

O: Lukiolaisille vinkkejä ois jatkuvaan näyttöön panostaminen ja kunnollinen opiskelu, huomattu on, ettei lukiota pääsekään läpi lukematta. Toivon uuden hallituksen toimivan hyvin, ja että etteivät ottaisi niin paljoa stressiä. Itse ottanut sitä välillä turhankin paljon, vaikkei tarvetta olisi. Kun hommat hoitaa ajallaan niin välttyy suuremmilta ongelmilta ja stressiltä.

P: Tavoitelkaa rohkeasti sitä mistä haaveilette ja tehkää paljon töitä sen eteen. Ettei tarvitse sitten jälkikäteen harmitella yritinkö parhaani ja teinkö riittävästi töitä. Ja muistakaa myös se riittävä lepo ja vapaa-aika. Kohta se kesälomakin jo alkaa.😍

Paljon onnea Oskarille Idolsiin ja Petralle kesän kisoihin!

Teksti; Mari Luukkanen

Jaa tämä artikkeli