Mediaryhmä kehittyy muun internetin mukana – uusi blogi on täällä!

Kuluneen kuukauden aikana Lyseolla on tehty töitä, jotta mediaryhmä saisi itselleen toimivamman ratkaisun blogilleen. Työ on nyt tullut päätökseensä, sillä blogi on saanut itselleen uuden alustan ja sitä myötä myös uuden ilmeen. Me mediaryhmässä olemme tyytyväisiä saavuttamaamme tulokseen ja toivomme, että myös sinä, lukijamme, nautit uuden blogin lukemisesta!

Lukijalle uudistus näkyy erityisesti käytettävyyden parantumisena. Uusi ulkoasu on selkeämpi, latautuu nopeammin sekä tekstejä uuden sivuston kautta on miellyttävämpi lukea. Blogi toimii ongelmitta myös mobiililaitteilla. Silmäkarkkia lukijalle tuo myös tuttu väritys: teeman värityksessä on käytetty paljon lukiomme omaa sävyä, ns. lyseonvihreää. Tuo väri löytyy muuten logostammekin.

Artikkelien jakamista on myös helpotettu. Voit nyt helposti jakaa kiinnostavan jutun Facebookissa, WhatsAppissa tai vaikkapa sähköpostilla. Plusmerkin takaa löydät kymmenittäin eri palveluvaihtoehtoja, joihin voit jutun linkin jakaa. Kannattaa kokeilla. 😉

Kaiken kukkuraksi blogi on nyt helposti muistettavassa osoitteessa savonlinnanlyseo.fi. Muistathan päivittää kirjanmerkkisi ja sovelluskuvakkeesi uuden osoitteen mukaiseksi, niin varmistat sujuvan sivustolle siirtymisen!

Lukijalle uudistus näkyy erityisesti käytettävyyden parantumisena. Uusi ulkoasu on selkeämpi, latautuu nopeammin sekä tekstejä uuden sivuston kautta on miellyttävämpi lukea.

Vaikka lukijoiden viihtyvyyden parantaminen olikin päätavoitteemme, antaa uusi alusta meille mediaryhmäläisille paremmat työkalut sisällöntuottamiseen. Tekstien kirjoittaminen ja päivittäminen on helpompaa sekä saamme kätevästi valittua aikaisemmin otettuja kuvia mediakirjastosta esimerkiksi vuosikatsauksia ja tilannepäivityksiä varten. Myös hallinnollisesti uusi ratkaisu on toimivampi kuin vanha.

Blogin on toteuttanut yksi mediaryhmämme opiskelija rehtorin ja mediaryhmän ohjaavien opettajien palautetta ja ideoita kuunnellen.

Kiitokset

Blogin luominen on loppujen lopuksi ollut mukavaa hommaa, mutta en suinkaan tehnyt kaikkea yksin. Haluan kiittää rehtori Ismo Falckia sekä mediaryhmän ohjaavia opettajia Anu Partasta ja Virpi Loikkasta heidän osoittamastaan tuesta sekä ideoista uutta blogia kehitettäessä. Suuret kiitokset myös avoimen lähdekoodin WordPress-moottorin maailmanlaajuiselle kehittäjäyhteisölle. 💪

Jaa tämä artikkeli