Lyseolle ei urheilulukiostatusta — urheilulinja tulee silti

Savonlinnan lyseon lukio haki opetus- ja kulttuuriministeriöltä urheilulukiostatusta jokin aika sitten. Lyseollahan on jo pitkään ollut kilpaurheilulinja eli tuttavallisemmin kipis. Meidän harmiksemme hakemusta urheilukiostatuksen saamiseksi ei hyväksytty.

Karvaasta pettymyksestä huolimatta pyyhettä ei ole vielä heitetty kehään. Lyseo nimittäin aikoo panostaa kaikesta huolimatta urheilulinjan kehittämiseen. Suuntasin sekä rehtori Ismo Falckin että liikunnanopettaja Hannu Soinin luokse ottamaan asiasta selvää.

Hannu Soini lokakuussa 2017.

Lyseon urheilulinja avautuu valtakunnalliseen hakuun ja se tulee näkymään yhteishaun yhteydessä Opintopolussa. Tarkoituksena on, että urheilulinjalle otetaan yhteensä 30 opiskelijaa ja normaaliin lukioon eli yleislinjalle yhteensä 120 opiskelijaa.

― 30 opiskelijan raja ei ole sitova, vaan siitä voidaan hakutilanteen mukaan joustaa. Pääsykokeita ei tule olemaan ainakaan urheilulinjan alkuvaiheessa, Soini lohduttaa tulevia hakijoita.

Urheilulinjalle on omat pääsykriteerinsä. Haettaessa urheilulinjalle täytetään sitä varten erillinen lomake, jonka avulla on mahdollista saada lisäpisteitä valintaa edistämään. Lomakkeessa kysytään samantyyppisiä asioita kuin tällä hetkellä olemassa olevien urheilulinjojen käytössä olevissa lomakkeissa. Tarkoituksena on kartoittaa hakijoiden taustatietoja, kuten urheilusaavutuksia, valmennusryhmätietoja ja tavoitteita.

― Liikunnan arvosana ja keskiarvo otetaan myös huomioon urheilulinjan opiskelijavalinnoissa. Hakulomakkeeseen pyydetään seuran valmentajan tai sen edustajan lausunnot, Soini kertoo.

Tämän lisäksi Etelä-Savon Urheiluakatemian Savonlinnan toiminta on Lyseon hallinnassa, mikä vahvistaa urheilulinjan toimintaa. Lyseolla on myös paljon yhteistyökumppaneita, kuten Sosteri, lääkäriasemia ja fysioterapeutteja edistämään urheilijaopiskelijoiden hyvinvointia.

― Lyseon oma urheilulinja ei missään tapauksessa häpeä virallisille urheilulukioille, rehtori Ismo Falck painottaa.

Liikunnanopettaja Hannu Soini on asiassa samoilla kannoilla. Soini peräänkuuluttaa urheilulinjan näkyvyyttä myös Savonlinnan ulkopuolella.

― Haluamme ottaa urheilijaopiskelijat lukiossamme paremmin huomioon, Soini kertoo uudistuksen perimmäisistä tavoitteista.

Jäämme Lyseolla innolla odottamaan minkälaisia tuulia tulevaisuus tuo tullessaan urheilulinjan suhteen. Ei varmastikaan mene kauaa ennen kuin kuulemme asiasta lisää. Olkaa siis tarkkoina!

Jaa tämä artikkeli