Lyseon vappujuhla 2018

Vuoden 2018 vappujuhla pidettiin perjantaina 27.4. Savonlinnan lyseon lukion juhlasalissa. Piristävänä poikkeuksena aikaisempiin vuosiin vappujuhla juonnettiin tällä kertaa kokonaan englanniksi. Koulussamme oli viime viikolla suuri määrä liettualaisvieraita, joten oli täysin luonnollista pitää vappujuhla kielellä, jota kaikki ymmärrämme (ainakin jollakin tasolla).

Juhlan aluksi opettajat esittivät näytelmän, jossa he olivat kuin monen stereotypia opiskelijoista. Näytelmässä ei siis säästytty opettajan grillaamiselta, puhelimen käytöltä, hokarien huulenheitolta kuin meikkaukseltakaan. Oli virkistävää nähdä opettajat heittäytymässä rooleihinsa! Ja jokainen opettajista selviytyi englanniksi näyttelemisestä kunnialla läpi.

Selfien ottajana äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja Anu Partanen. Hänen takanaan myös äidinkieltä opettava Annikka Koivuniemi vieressään ruotsin ja saksan opettaja Katja Juutilainen (oik.). Taka-alalla innokas jääkiekkoilija, liikunnan ja terveystiedon opettaja Hannu ”Leijona” Soini sekä rehtori Ismo ”Kärppä” Falck (oik.).

Juhlassa pidettiin myös Kahoot-visa, johon oppilaat ja opettajat pystyivät osallistumaan mobiililaitteillaan. Kahoot-visassa oli tietenkin mahtava palkinto. Kahoot-visa sisälsi ensin kysymyksiä Suomeen liittyen ja tämän jälkeen kysymyksiä liittyen Liettuaan. Kisan voittivat vieraanamme olleet liettualaiset. Liettualaiset voittivat perinteisen munkinsyöntikisan, jossa osallistujat saivat myös maistella perinteistä vappusimaa. Juhlassa leikittiin myös perinteistä tuolileikkiä. Tässä kisassa lyseo vei voiton kirkkaasti! Mahtavien palkintojen lisäksi kyseessä oli myös taisto kunniasta.

Liettualaiset pitivät PowerPoint-esityksen Liettuasta. Saimme tietää paljon mielenkiintoista tietoa liettuasta ja myös heidän kotikaupungistaan. Esitys oli antoisa ja englanti erittäin sujuvaa!

Juhlan jälkeen pääsimme (jouduimme) takaisin oppitunneille. Aivan heti emme siis päässeet viikonlopun viettoon. Juhlasta meille kaikille jäi kuitenkin niin hyvä tunnelma, että loput koulupäivästä menikin nopeasti!

Teksti: Lyseon mediaryhmä

Kuvat: Anu Partanen

Jaa tämä artikkeli