Teknologiapäivä Lyseon kakkosille Lypsyniemessä

Torstaina 5.4. Savonlinnan lyseon lukion 2. vuosikurssilla olevat oppilaat saivat viettää heiman toisenlaisen päivän – teknologiapäivän – kun aamun ryhmänohjaustuokion jälkeen siirryttiin busseihin, jotka suuntasivat kohti Lypsyniemen teknologiapuistoa. Tapahtuma oli kaikille pakollinen, mutta se antoi opiskelijoille uusia näkökulmia teknologian alan uramahdollisuuksiin liittyen.

Noin puoli yhdeksän aikaan kakkoset jaettiin yhdeksään ryhmään. Jokaisella ryhmällä oli oma vastuuopettajansa ja liikuimme pisteeltä toiselle. Yhdellä pisteellä vietettiin aikaa noin puoli tuntia. Opiskelijat saivat muun muassa kokeilla automaation ohjaamista ja kuulla mielenkiintoisia havainnollistuksia siitä, että miten jokin tietty kone toimii.

Xamkin esitys ennen yrityksiin tutustumista.

Kakkoset palasivat koululle syömään puoli kahdentoista aikoihin ja noin 45 minuutin kuluttua matka jatkui takaisin kohti Lypsyniemeä. Päivän toisella puolikkaalla tutustuttiin kolmeen savonlinnalaiseen bioteknologiayritykseen. Näitä yrityksiä olivat WetEnd, AquaFlow ja Andritz. Andritzin pisteellä valotettiin, mitä Andritz Savonlinnassa oikein tekee. Saatavilla oli tietysti runsain mitoin karkkia ja kysymään rohkaistuneet opiskelijat jopa palkittiin! WetEndin pisteellä esiteltiin mm. yrityksen kehittämää TrumpJet®-teknologiaa. AquaFlow:n pisteellä kerrottiin erityisesti urapolusta ja siitä, millaista on työskennellä projektien parissa ulkomailla.

Päivä oli kaikin puolin antoisa ja mukava! Tekemistä riitti ja se myös antoi eväitä lukion kakkosille tulevaisuuden valintoihin.

Lisätietoja:
https://www.xamk.fi/
https://www.andritz.com/pulp-and-paper-en/locations/savonlinna-works-oy
http://www.wetend.com/
http://technomaps.veoliawatertechnologies.com/aquaflow/fi/

Andritzin piste.
WetEndin esittelytilaisuus.
AquaFlow:n esityspiste.

Kuvat: Virpi Loikkanen

Jaa tämä artikkeli