Tutor-haku käynnissä: 10 hyvää syytä hakea tutoriksi!

Se on taas täällä! Tänään 28. maaliskuuta 2019 käynnistyi lukuvuoden 2019-2020 tutoreiden haku Wilmassa. Nykyiset tutorit kävivätkin infoamassa hausta ykkösten ro-tuokiossa. Vaikka ammattilaiset antoivatkin varmasti kunnon tietopläjäyksen tutoroimisesta, niin tässä vielä tietoa kulissien takaa.

10 hyvää syytä hakea tutoriksi!

1. Mahdollisuus oppia paljon omasta itsestäsi. Tutortoiminta kasvattaa itsevarmuutta ja tarjoaa sinulle väkisinkin tilaisuuksia ylittää itsesi. Onnistumiset voimaannuttavat ja luovat motivaatiota.

2. Pääset osaksi huippuporukkaa. Tutorina tutustut uusiin ihmisiin ja verkostoidut. Tutorporukassa positiivisuus tarttuu!

3. Opit esiintymään. Näissä hommissa ehdoton plussa on johtajuustaitojen kehittyminen. Opit ohjaamaan erilaisia ryhmiä ja pystyt pian ottamaan tilanteen kuin tilanteen haltuun. Tämän jälkeen esitelmän pito luokan edessä ei tunnu enää missään!

4. Helppo kurssi. Uupuuko sinulta kursseja? Tutortoiminnasta voit saada jopa kaksi kurssia, jos vaan jaksat puhua kaksi vuotta itsestäsi ventovieraille.

5. Mahdollisuus irtautua lukioarjesta. Tutoreiden tehtävät tapahtuvat yleensä koulupäivän aikana, joka merkitsee sitä, että et joudu joka päivä vain raahautumaan oppitunnilta toiselle. Aamu voi hyvinkin alkaa koulukierroksella tai vaikkapa opo-tunnin vetämisellä.

6. KAHVILIPUT. Köyhän opiskelijan pelastus. Tutorin elämän suola. Pieniä hommia vastaan saat kahvilippuja, joilla saat lunastaa koulun kahviosta juoman ja kahvileivän. Onko olemassa mitään parempaa?

7. Toisten auttaminen. Tutorin työ on kaikista palkitsevinta silloin, kun huomaa oikeasti auttaneensa jotakuta vain olemassa oma itsensä ja läsnä. Usein niin ysiluokkalaiset kuin lukiota aloittavatkin ovat aivan ulapalla ja jännittyneitä. On mahtavaa päästä auttamaan muita niin pienissä kuin isoissakin asioissa.

8. Vuorovaikutustaidot kehittyvät. Opit ilmaisemaan itseäsi paremmin, mutta myös kuuntelemaan niin yksilöitä kuin kokonaista ryhmää. 

9. Näyttää hyvältä CV:ssä. Tutor-koulutusta arvostetaan työelämässä juuri näiden edellä mainittujen taitojen vuoksi.

10. Mahdollisuus mahtaviin kokemuksiin ja uusiin ystäviin! Joten ilmoittaudut nyt!

Jaa tämä artikkeli