Opintotarjontaa Tampereella

Tiistaina 14. toukokuuta järjestettiin Korkeakouluopiskelijaksi Tampereelle! -tapahtuma. Tapahtuman järjesti Poliisiammattikorkeakoulu yhdessä Tampereen yliopiston ja ammattikorkean kanssa. Myös meidän koulumme opiskelijoilla oli mahdollisuus osallistua päivän ohjelmaan. Matka Tampereella on kuitenkin pitkä ja kivinen, eikä julkisilla pääse perille vaihtamatta junaa tai linja-autoa ainakin kerran. Tässä olikin oiva tilaisuus viettää muutama päivä itse kohteessa!

Ständejä Sorsapuistosalissa

Opintotapahtuman rakenne oli seuraava; koulutusalat pitivät päivän mittaan luentoja ja niiden välissä oli mahdollista tutustua Sorsapuistosalissa oleviin ständeihin. Luentoja pidettiin koko päivän klo 9:00-15:30. Sama koulutusala saattoi pitää päivän aikana kolmekin luentoa, jotta kaikki halukkaat pääsisivät kuuntelemaan. Ahkera toimittajanne ei kuitenkaan kerennyt aivan jokaiseen, mutta olihan opintomessuille osallistuminen tämän omaksi edukseen tehty päätös.

Päivän aikana mediaryhmän kätyrin aikataulu oli seuraavanlainen:

Klo 09:00 Fysioterapeutti/Sosionomi

Klo 09:30 Sosiaalityö/Psykologia

Klo 10:00 Poliisi AMK

Klo 12:00 Kansanterveystiede

Klo 13:30 Vieraat kielet

Kielten tutkinto-ohjelman esittelyä Tampereen yliopistolla.

Luentoja järjestettiin niin Tampere-talolla kuin yliopistolla. Rakennukset ovat aivan vierekkäin, joten siirtyminen paikasta toiseen hoitui vaivattomasti. Yksi luento kesti aina n. 20 min, jonka jälkeen oli 10 min aikaa hortoilla seuraavaan saliin. Paikalla oli aivan mielettömästi väkeä. Korkeakouluopiskelijoita käveli ympäriinsä violetit t-paidat päällä. Paikalla oli myös opettajia, tutkijoita, lukiolaisia sekä kourallinen poliiseja univormuissaan. Luennoista ehdottomasti suosituin tuntui olevan juuri POLAMK:in pitämä esitys, joka toteutettiin Temptation Island -teemalla. Nauru raikui Tampere-talossa poliisien kertoessa CSI -vitsejä ja koheltaessa.

Poliisit vetivät sydämellä Temptation Island -sketsiä.

On aivan mahtavaa, että tällaisia tapahtumia järjestetään! Varmasti moni nuori (miksei myös aikuinen) tuntee olevansa aika hukassa jatko-opintojen suhteen. Valinnanvaraa tuntuu olevan niin paljon ja moni pelkää tekevänsä väärän valinnan. Korkeakouluopiskelijaksi Tampereelle! – tapahtuma antoikin varmasti monelle varmuutta niihin omiin valintoihin ja unelmiin. Päivän aikana oli myös mahdollisuus päästä juttelemaan opiskelijoille heidän kokemuksistaan korkeakouluopinnoista.

Fysioterapian luento Tampere -talolla.

Olisi toisaalta mahtavaa, jos vastaavia tilaisuuksia järjestettäisiin enemmän myös täällä Itä-Suomessa. Tällöin olisi ehkä matalampi kynnys lähteä mukaan. Onneksi OP02 -kurssi tarjoaa vierailuineen oivia tilaisuuksia kuulla opiskelijoiden kokemuksista ja esim. yrittäjien omista uratarinoista ihan täällä meidän omalla koululla.


Jaa tämä artikkeli