Vastine mielipidekirjoitukseen oppilaskunnan yleiskokouksesta

Jesse Korhonen kirjoitti mielipidekirjoituksessaan 22.9.2020 tässä blogissa opiskelijakunnan yleiskokouksen järjestämisestä korona-aikana. Kirjoittajan mielestä kaikkia opiskelijoita koskevaa tilaisuutta ei olisi pitänyt järjestää.

Huoli koronatartuntojen leviämisestä yhteisissä kokoontumisissa on ymmärrettävä, varsinkin kun pandemia näyttää olevan maailmalla kiihtymisvaiheessa. Savonlinnassa tilanne on kuitenkin yllättävän hyvä: täällä on viimeksi todettu koronatartunta toukokuussa. Tätä kirjoittaessa maskisuositus on voimassa koko maassa kahta paikkakuntaa lukuun ottamatta, ja toinen niistä on Savonlinna.

Opiskelijakunnan vuosikokouksen järjestäminen yhteisenä tilaisuutena on perusteltua. Kaikki opiskelijat kuuluvat opiskelijakuntaan, joten on tärkeää, että kaikki myös tuntevat opiskelijakunnan toiminnan ja voivat osallistua päätöksentekoon. Wilma-viesti, keskusradio tai muu yhteys ei tavoita kaikkia opiskelijoita yhtä hyvin eikä niiden välityksellä voida käydä keskustelua päätettävistä asioista. Vaikka vuosikokous vaikuttaa helposti infotilaisuudelta, se on kuitenkin opiskelijakunnan tärkein päättävä elin. Kokous pyrittiin viemään läpi mahdollisimman nopeasti, mutta osallistujilla oli jokaisessa käsiteltävässä kohdassa mahdollisuus ilmaista mielipiteensä. Muissakin yhteisöissä vuosikokoukset on enimmäkseen pidetty lähitapaamisina.

Kirjoittaja pitää koulun koronaohjeistusta hyvänä. Jos kuitenkin koululla ilmenisi tartunta, olisi melko mahdotonta estää sen leviämistä, koska turvavälejä ei ole koko aikaa helppo pitää esimerkiksi käytävissä, luokissa ja ruokalassa. Vaikka juhlasalissa oli kokouksessa paljon väkeä, etuosassa oli runsaasti tyhjää tilaa ja turvavälien pitäminen oli mahdollista niille, jotka sitä halusivat.

Opiskelijakunnan hallituksen mielestä on tärkeää noudattaa varovaisuutta, mutta kannattaa toisaalta yrittää elää niin normaalisti kuin suinkin. Ahdistus ja stressi eivät lisää kenenkään hyvinvointia eivätkä auta koronan torjumisessa.

Kokouksen tiedottamisessa oli varmasti puutteita. Turvaväleistä ja muusta varovaisuudesta olisi pitänyt muistuttaa. Samoin ensimmäisen kokousajan perumisen yhteydessä olisi pitänyt kertoa, että siirtämisen aiheuttanut sairastapaus ei liittynyt millään tavalla koronaan.

Opiskelijakunnan hallitus pahoittelee kokouksen aiheuttamaa mielipahaa ja toivoo jatkossakin palautetta toiminnastaan. Huolellisen harkinnan jälkeen syyskuussa pidettäväksi suunniteltu ykkösten ilta siirtyy myöhempään ajankohtaan tai toisella tavalla toteutettavaksi. Muiden tapahtumien järjestämistä harkitaan koronatilanteen mukaan.

 

Lyseon opiskelijakunnan hallitusVastine

Milla Auvinen, puheenjohtaja

Mona Brunou, sihteeri

Jenna Heikkonen, varapuheenjohtaja, vuosikokouksen puheenjohtaja

Virpi Loikkanen, opiskelijakunnan ohjaava opettaja

Jaa tämä artikkeli