SuShi-hanke projektiviikolla

Projektiviikon aikana meidän lyseolaisemme sekä Taidelukion opiskelijat ovat olleet pietarilaisten koulujen kanssa yhteistyössä SuShi-hankkeen kautta. Meidän koulustamme opiskelijoita oli kolmessa projektissa mukana.

 

Ensimmäinen näistä projekteista on Global World. Tässä projektissa, jossa mukana oli Savonlinnan päässä Virpi Loikkanen, Antti Harmanen, Jaana Kosonen sekä taikkarin opettaja Seija Tikka. Oppilaita taas oli taikkarilta ja lyskalta yhteensä 19, Pietarista lisää. Tässä projektissa opetettiin muun muassa Agenda 2030 -tavoitteista. Sen lisäksi kulttuuriperinnöstä, uskonnonvapaudesta ja ihmisoikeuksista kerrottiin tarkemmin. Oppilaille annettiin aiheita, joista tehtiin Thinglink-kuvia. Nämä kuvat esiteltiin muille ryhmäläisille perjantaina.

Seija Tikka Kuva: Jaana Kosonen

 

Projekti Circular Economy, jota piti Lasse Franti ja Henna-Mari Pelvo, opetti rahankäytön ja talouden tulevaisuudesta. Oppilaita oli yhteensä 12, joista 2 oli Savonlinnasta. Projektissa käytiin läpi kiertotaloutta, kierrättämistä, vastuullista rahankäyttöä ja tuotteen elinkaarta. Opiskelijat pelasivat Circula-peliä keskiviikkona, joka onnistui etäopetuksen tuomista haasteista riippumatta. Projektin aikana annetuista tehtävistä valittiin yksi, joka esiteltiin muille jäsenille viimeisenä päivänä.

Töiden esittelyä Kuva: Jaana Kosonen

 

Viimeinen meidän koulullamme toteutunut projekti oli Water of Life. Tätä kurssia hoiti Ville Holopainen sekä Arto Muinonen. Tämän kurssin 11 savonlinnalaisopiskelijaa saivat oppia vedestä. Tämä projekti kertoi vedestä monien oppiaineiden kannalta. Veden esiintymisestä, saatavuudesta ja käytöstä kerrottiin. Tämänkin projektin jäsenet pääsivät osallistumaan Circular Economy -ryhmän peliin keskiviikkona. Tämä ryhmä pääsi työskentelemään veden parissa myös laboratoriossa.

Jaa tämä artikkeli