Lahjoitus lukiolaisten mielenterveyden hyväksi

Lukiomme sai lahjoituksen tukemaan nuorten mielenterveyttä.

Lahjoitus saatiin Savonlinnan seudun mielenterveys ry:n Yeesi-toiminnalta tiistaina 5. lokakuuta. Yeesi sai lahjoituksen Suur-Savon Osuuspankilta. Lahjoitussumma on 1225€ ja käyttöä löytyy varmasti.

Rahat Suur-Savon Osuuspankki keräsi järjestämällä taidehuutokaupan, jonka hyväntekeväisyyteen menevän tuoton lahjoittamisessa nousi voimakkaasti esiin nuorten mielenterveys. Yeesi ry saikin osan potista. Ja siellä mietittiin, mitä rahalla tehtäisiin. Keksittiin lahjoittaa Savonlinnan toisen asteen koulutuspaikkoihin positiivisen mielenhyvinvoinnin kehittämiseksi. Ideoita on kerätty jo, ja jotain mahtavaahan tällä rahalla tehdään lyskalla. Koulullamme järjestettiin Wilma kysely, mitä rahoilla tehtäisiin esille tuli muun muassa jääkaappi ja mikro, säkkituoleja, toimintaa koululla, ja tapahtuma.

 

 

 

Yeesi toiminnan tarkoituksena on tukea nuorten positiivista mielenterveyttä. Eli se on käytännössä hyvän mielen toimintaa. Yeesi ry toimintaan voi tulla kuka tahansa 13-30 -vuotias, ja sen ideana on toimia nuorelta nuorelle periaatteella. Mukaan tuleminen ei sido mihinkään, ja toiminnan tarkoitus on olla lähtöisin nuorista. Yeesin toimintaan kuuluu mm. tempausten järjestäminen, nuorten asian ajaminen. Mielenhyvinvointia tukevat somepäivitykset ovat myös osa Yeesin toimintaa.

Yeesi ry:llä on myös mahtava Instagram tili, joka kannattaa laittaa seurantaan. Sinne onkin odotettavissa lukiomme oppilaiden tekemiä päivityksiä.

 

Kiitokset Osuuspankille ja Savonlinnan seudun mielenterveys ry:lle ja Yeesi ry:lle

Kuvassa on lahjoitusta ojentamassa Sari Kyttä Savonlinnan kriisikeskuksen toiminnanjohtaja. Lahjoituksen vastaanottaa Iida Hirn. Kuvassa on Savonlinnan kriisikeskukselta myös kriisityöntekijä Piia Immonen, sekä järjestöassistentti Fanny Hänninen.

 

 

Jaa tämä artikkeli