Välkällä ulkona

On hyvä päästä välitunnilla ulos, kun on kaksi tuntia putkeen istunut sisällä. Varsinkin aiemmin syksyllä, kun lyseolla oli vielä vahva maskisuositus voimassa ja oppilaat käyttivät maskeja, oli mukava päästä raittiiseen ilmaan oppituntien välillä. Yläkoulussa Mertalassa ollessani oppilaiden piti mennä ulos joka välitunnilla. Vaikka lyseolla moni opiskelijoista onkin välituntisin sisällä, itse menen ulos kavereideni kanssa.

Olen täällä lyseolla välitunneilla lähes aina ulkona. Onneksi kaverinikin tykkäävät olla ulkona. Meitä on ulkona noin kymmenen henkilön porukka. Emme välttämättä tee mitään ihmeellistä, vaan juttelemme niitä näitä. Samalla saa hengittää raitista ilmaa.

Vaikka säät viilenevät talven etenemisen myötä, aion olla edelleen ulkona. Enemmän vain vaatetta päälle. Pipo päähän ja kunnon takki, niin tarkenee. En ole vielä Ismolta kysynyt, onko lumisota koulun alueella kielletty.

Onkohan välitunnin viettämisellä ulkona mitään vaikutusta koulussa jaksamiseen? Luulisin, että olisin väsyneempi iltapäivällä jos en yhtään olisi ulkona päivän aikana.

Tulkaa muutkin sisältä ulos koneiden ääreltä tuulettamaan aivojanne ja mieltänne!

 

Kuva: Oskari Saunisto
Jaa tämä artikkeli