Savonlinnan lyseon lukion wanhojen tanssit

Tänään pääsimme seuraamaan vanhojen tansseja koko ykkösten porukalla. Kokemus oli katsojankin kannalta upea, mutta unohtumattomin se lienee itse vanhoille. Asetun istumaan paikalleni saliin ja kuuntelen puheensorinaa. Hannu Soini aloittaa juontonsa; koko sali hiljenee. Näytös kestää yhteen putkeen vartin yli kahteen asti.

Pian vanhat saapuvatkin saliin ja asettuvat paikoilleen. Tanssit alkavat, ja musiikki käynnistyy. Kaikki vanhojen esittämät tanssit ovat niin upeita, että varmasti monien muiden lukioiden liikunnanopettajat ovat kateellisia Lyskalle. Lyseolaisten omassa tanssissa oli sekoitus niin uutta kuin vanhempaakin musiikkia, mutta pääosa kappaleista oli uudehkoja. Tanssin koreografia oli hyvin suunniteltu ja loppuun mietitty.

Tanssien jälkeen Hannu Soini kertoo, että tuntuu hyvältä kolmansienkymmenensien vanhojentanssien jälkeen. ”Aina tuntuu yhtä hyvältä.” Hannun mukaan tanssijat olivat todella taitavia, ja kenraaliharjoitukset menevät harvoin näin hyvin. Järjestelyt onnistuivat hyvin koronasta huolimatta.

Ravintola Seurahuoneella pääsen haastattelemaan vanhoja. Tanssiminen oli hauskaa, ja aluksi jännittävää. Jere ja Helmi kertovat. Hieno kokemus, Jere jatkaa. Aaro Molari kertoo sulkeneensa yleisön pois ja keskittyneensä vain tekemiseen. ”En ajatellut liikoja.” hän jatkaa. Kuitenkin tilanpuute lattialla oli pieni miinus.

Kuvassa: Jere, Helmi, Aaro ja Eerin.

 

Seuraavaksi Nuppu Marjamäki ja Vieno Hämäläinen. Tanssiminen oli kivaa. Parasta tanssimisessa oli kun pääsi esiintymään. Vanhojen tanssit ovat iso tärkeä hetki, kun pääsee tanssimaan hieno mekko päällä ja ihmiset katsovat.

Tanssiminen oli helpompaa, kuin olin odottanut. Pienenä luulin sen olevan rakettitiedettä, mutta kun harjoitteli niin painuihan se hyvin mieleen.

Hannu ja Rea olivat hyviä opettajia, jotka opettivat kädestä pitäen. Ainut kritiikki oli, helpoimmat tanssit olivat alussa. Jos vaikeimmat olisi ollut ensin, niin niitä olisi voinut harjoitella pidempään.

Ruoka oli todella hyvää varsinkin kana, vanhat kertovat.

Hannu ruoan ääressä.

Vanhojen ryhmänohjaajat Niko ja Jouni. Jouni kertoo, että oli mukava seurata tansseja. Niko sanoo, että oli mukava seurata omien oppilaiden tanssimista.

Kouluavustajillekkin tuli mieleen kivoja muistoja parin vuoden takaan.

 

Juhani Vainikainen

Jaa tämä artikkeli