”Älä tee noin, koska sä oot mulle tärkee”

Yhteiskuvassa vaikuttavan luennon liikenneturvallisuudesta Lyseolla pitänyt ylikonstaapeli Pekka Lötjönen sekä Kerttu ja Aada.

 

Syksy hämärtyy ja liikenteessä kulkeminen vaatii nyt erityistä varovaisuutta ja vastuullisuutta – toisistamme välittämistä.  Savonlinnan lyseon toisen ja kolmannen vuosikurssin opiskelijat pääsivät torstaina 20.10. osallistumaan Poliisin ja Liikenneturvan pitämään liikenneturvallisuuspäivään.

Ylikonstaapeli Pekka Lötjönen vaati mukaansatempaavassa luennossaan tienkäyttäjiä muun muassa tunnistamaan riskejä ja käyttämään ennakointia liikenteessä. Esitetyt dokumenttielokuvat saivat lyseon väen hiljentymään ja keskittymään asian äärelle.

Liikuntasalissa Liikenneturvan tehtäväpisteillä Kati Laukkanen, Erkka Savonlainen, Tomi Niemi sekä Lasse Järvinen esittelivät toiminnallisin keinoin turvavyön käytön tärkeyttä ja törmäysvoimia, matkustajataitoja, ajoneuvossa matkustamista ja kavereiden roolin tärkeyttä. Hölmöilyyn yllyttämisellä ei ole sijaa liikenteessä, vaan tarvitaan järkevää vastuullisuutta. Viestinä oli, että jokainen meistä on läheisilleen ja kavereilleen tärkeä. Voimme omalla käytöksellämme, asenteellamme ja esimerkillämme vaikuttaa siihen, että kaikkien on liikenteessä turvallisempaa kulkea.

Muuten, Liikenneturvan väen kysymyksen perusteella luvattoman harvalla lyseolaisella oli aamulla kouluun tullessaan heijastin. Onko sinulla?

Käytä aina turvavyötä ja kiristä se oikein.

 

Liikenneturvallisuus päivässä tehtävät olivat ajatuksia herättäviä ja tunnelma hyvä.
Jaa tämä artikkeli