Nuorten ääni kuuluviin!

Savonlinnan nuorisovaltuusto on Savonlinnassa sivistyslautakunnan alaisena toimiva toimielin. Se koostuu Savonlinnassa asuvista innokkaista nuorista, joita kiinnostaa vaikuttaa ja muuttaa omaa kotikuntaansa enemmän nuorille mieleisemmäksi.

Olen itse toiminut nuorisovaltuustossa noin neljä vuotta eli kaksi kautta. Ekan kauden edustin Savonlinnan kuntaliitoskuntaa Punkaharjua ja sen yläastetta. Silloin kiinnostus vaikuttamisesta lähti siitä, että minusta kuntaliitoskuntien nuorten etuja ei katsottu tarpeeksi kuntapäätöksissä. Palo hommaan taas lähti siitä, kun muistaakseni vuoden 2019 alussa kaupunki leikkasi nuorisotyön resursseja ja esimerkiksi Punkaharjun nuorisotila oli enemmän kiinni. Nuorisotila on Punkaharjulla ainut paikka,missä nuoret pääsevät ihan vain hengailemaan ilman, että siitä olisi haittaa muille kuntalaisille, sekä myös siellä oli nuorille mieluista tekemistä.

Kun siirryin opiskelemaan Lyseoon vuonna 2020, jatkoin syksyllä nuorisovaltuustossa, mutta siirryin edustamaan meidän lukiota. Vaikka olen aina pitänyt itseäni silti punkaharjulaisena, oli mukava päästä näkemään asioita kantakaupungin näkökulmasta.

Jos pitäisi kertoa nuorille syitä, miksi kannattaisi lähteä nuorisovaltuustoon, sanoisin, että tätä kautta pääsee onnistumaan, tekemään ja huomaamaan oman käden jäljen. Parempi, että lähtee viemään asioita eteenpäin ja vaikuttamaan niihin, koska niin saadaan muutosta omaan kuntaan. Löysin myös oman jutun nuorisovaltuuston kautta ja nyt tiedän, että mitä haluan tehdä isona työkseni.

Toivon, että tämä teksti innostaa nuoria lähtemään vaikuttamaan ja vaikka lähteä juuri meidän koulun edustajaksi nuorisovaltuustoon!

-Saara Laukkanen, Savonlinnan lyseon lukion edustaja Savonlinnan nuorisovaltuustossa.

Jaa tämä artikkeli