Ihmemaan tunnelmaa

Koeviikon päättymisen kunniaksi lähdin kaverini kanssa katsomaan Hyrrän lapsi- ja nuorisoteatteri 1:n esittämää Liisa ihmemaassa -näytelmää. Teatteriin oli löytänyt tiensä ilahduttavan paljon väkeä, niin lapsiperheitä kuin nuoria ja vanhojakin ihmisiä. Kun yleisö pääsi paikoilleen, Liisa aloitti höpöttelynsä itsensä kanssa ja näytelmä lähti käyntiin.

Vajaan tunnin mittainen näytelmä oli piristävä ja raikas elämys. Liisan seikkailut omituisessa maassa, jossa kaikki tuntuvat olevan päästänsä vialla, jaksaa ilahduttaa. Näytelmä oli eheä kokonaisuus, jossa kaikki osat toimivat. Muun muassa Joonas Väkeväisen valot tekivät minuun vaikutuksen. Niillä pystyttiin luomaan hienosti Ihmemaan unenomainen tunnelma. Mieleeni jäi erityisesti valoilla taitavasti tehty Liisan kasvaminen jättimäiseksi ja taas palautuminen normaalin mittaiseksi. Myös äänet, lavastus ja puvustus olivat tärkeä osa näytelmää.

Tietenkin tärkeimmät, eli itse näyttelijät, ilahduttivat suuresti! He näyttelivät ja replikoivat rennosti, ja heidän yhteistyönsä lavalla sujui hyvin. Tiukkaa harjoittelua on selvästi ollut takana! Liisaa näyttelevä Noora Hakulinen oli reippaan pirteä ja suloinen Liisa, joka oli omaksunut roolinsa hyvin. Liisan kissaystävää esittänyt Judith Kautto oli ihastuttavan kissamainen ääneltään ja kehonkieleltään. Näytelmässä olennaisena osana ollut sanoilla leikittely tuli kaikilta kuin luonnostaan. Paljon huomiota kiinnitin myös ilkeään Kuningattareen, jonka roolin Juho Lehiö suoritti erinomaisesti. Kaiken kaikkiaan roolit sopivat jokaiselle täydellisesti! Lapsilla olisi tosin voinut ehkä olla erottuvampiakin rooleja.

Näytelmästä jäi hyvä tunnelma ja se olisi voinut kestää pidempäänkin. Lasten ja nuorten tekemistä oli ilo katsella. Oli mukava paeta hetkeksi todellisuutta Liisan seikkailuihin Savonlinnan kodikkaassa teatterissa!

Teksti: Satu Innanen

Jaa tämä artikkeli