Matkakertomuksia Detmoldista, osa 1

Kaikki alkoi keväällä, kun kaupungintalolta saatiin tieto, että neljälle savonlinnalaiselle opiskelijalle ja yhdelle opettajalle on paikka kansainvälisessä nuorisotapahtumassa Detmoldissa elokuussa. Tarkoitus oli löytää lähtijät eri kouluista, mutta lopulta joukkoon seuloutui kaksi lyseolaista, yksi taidelukiolainen ja yksi Mertalan yläkoulusta Lyseoon siirtyvä opiskelija.

Kesäkuussa päästiin jo tositoimiin, kun Lyseon opiskelija Tiia Oinonen ja tiimiä vetävä opettaja Virpi Loikkanen kävivät Detmoldissa tapahtuman suunnittelukokouksessa. Tunnelma oli rento ja edustajat tutustuivat toisiinsa ja Detmoldin kaupunkiin. Varsinaista suunnittelua oli suomalaisittain yllättävän vähän, mutta tiiminvetäjän näkökulmasta oli hyvä käydä paikan päällä ja nähdä esimerkiksi, kuinka julkisilla kulkuneuvoilla matkustetaan Savonlinnasta Demoldiin ja kuinka paljon pitää varata aikaa vaihtoihin, kun liikennevälineet saattavat olla myöhässä. Suunnittelukokouksen matkoilla koettiin jännittäviä hetkiä jatkoyhteyksiin ehtimisessä, kun matka mahdutettiin yhteen päivään.Tiialla ja Virpillä oli aikaa käydä sivistämässä itseään ulkoilmamuseossa.

 
Detmoldin keskustassa on paljon kaunista nähtävää.
 
Detmoldin kaupunki järjestää siis EU-rahoituksen avulla joka toinen vuosi nuorisotapahtuman, johon kutsutaan osallistujia erityisesti ystävyyskaupunkien väkeä. Tällä kertaa tapahtuman otsikkona on The European Dream – Visions and Realities. Kuten otsikosta näkyy, työkielenä on englanti, ja osallistuvat maat ovat Saksan (Detmold) ja Suomen (Savonlinna) lisäksi Liettua (Kaunas), Puola (Chodiez), Ukraina (Lutsk), Belgia (Hasselt), Ranska (Saint-Omer), Italia (Verona) ja Kreikka (Oraiokastro).
 
Yhdeksän maan edustajat suunnittelukokouksessa Youth Hostel Detmoldin edessä. Toisena oikealta apulaiskaupunginjohtaja Richter ja edessä kyykistyneinä Martina (oik.) ja Allison paikallisesta järjestelytiimistä.


Tässä blogissa julkaistaan lähipäivinä Team Savonlinnan matkapäiväkirjaa, joten kannattaa pysyä linjoilla!

 

English Summary:
The International Youth Meeting is taking place in Detmold on 5.-13.8. Participants from 9 cities in 9 countries will discuss and learn about the theme The European Dream – Visions and Realities.

The team leaders met in Detmold already in June to prepare the program and to get to know each other. High school student Tiia Oinonen and teacher Virpi Loikkanen took part in Advance Planning Meeting. The journey from Savonlinna to Detmold by trains and by plane was a bit exciting because of the delays in timetables, but it was worth all the trouble. Detmold is a beautiful town, where friendly and interesting (young and older) people meet.

Teksti: Virpi Loikkanen
Kuvat: Virpi Loikkanen ja nuorisotapahtuman organisaatio/Detmoldin kaupunki

Jaa tämä artikkeli