Lyseon ruokala

Ruokapalveluesimies Hanne Törrönen kertoo, että lukiomme keittiö on aluekeittiö, mikä tarkoittaa, että siellä valmistetaan ruokaa Talvisalon kouluun, Asematien päiväkotiin, Äkkivaaran henkilöstöruokalaan ja taidelukioon oman ruokalamme lisäksi. Ruokalan ohessa on myös kahvio, jossa on tarjolla laaja valikoima purtavaa. Hanne sanoo, että kahviossa on tarjolla suolaista sekä makeaa kahvileipää, kahvia, hedelmää ja karkkia. Myytävänä olevat leivonnaiset on koulumme keittiössä leivottuja. Kannattaa käydä nappaamassa kahviosta purtavaa, jos nälkä iskee iltapäivällä, miksei aamullakin.

Kahvion tarjontaa.

Nythän ruokailu on porrastettu eli eri ryhmät menevät syömään eri aikaan. Tuoleja on myös viety pois, jotta turvavälejä syntyisi enemmän. Varsinkin nyt tällaisena aikana pitää kiinnittää huomiota siihen, että pesee kädet tai käyttää käsidesiä ennen syömään menoa. Maskejakaan ei voi pitää syödessä, joten jonottaessa turvavälit olisivat hyvät. Muistutuksena vielä, että kun olet syönyt, muista nostaa tuoli ylös.

 

Hyvää ruokahalua!

Kuvat: Emilia Pulkkinen

Jaa tämä artikkeli